Úvod

ETERNAL odmašťovač - záruka dlouhodobé životnosti nátěrů

Chcete, aby nátěr co nejdéle vydržel? V žádném případě nepodceňte odmaštění podkladu, který je jednou ze základních podmínek dokonalé přilnavosti barvy. Profesionální odmašťovací prostředek ETERNAL odmašťovač je zárukou dlouhé životnosti nátěru, zejména u kovů.


Nezanedbávejte přípravu podkladu
Důkladná příprava podkladu představuje základní předpoklad dlouhé životnosti každého nátěru. Pokud chceme, aby nový nátěr co nejdéle vydržel, měli bychom povrch nejprve zbavit nesourodých částic a odmastit ho. Jinak riskujeme špatnou přilnavost barvy, která má za následek olupování či jinou destrukci natřené vrstvy.
 
 
Fotografie vzorků ocelového plechu po odtrhové zkoušce:

 
Obrázek č.1: Již při malé odtrhové síle se barva loupe od povrchu., Obr.č.2: Po odmaštění povrchu saponátem vykazuje standradní přilnavost. Obr.č.3: Použijeme-li na očištění odmasťovač, nelze barvu od povrchu odtrhnout ani při extrémních silách.

Extrémní účinnost
Speciální odmašťovací prostředek, a to nejen kovů ETERNAL odmašťovač se vyznačuje kvalitativní účinností. Ta je dána jeho složením a konzistencí. Díky speciální přísadě, která na odmašťovaném povrchu vytvoří velmi tenkou, s kovem chemicky svázanou vrstvičku, je zaručena dokonalá přilnavost následné vrstvy barvy. Jeho jednoznačným benefitem je vysoká koncentrace s možností ředění dle intenzity zamaštění a jeho nepěnivost! Představa, že čím více pěny bude v roztoku, tím, je odmaštění intenzivnější je absolutní mýtus výrobců saponátů! Naopak, při odmaštění je maximálně žádoucí, aby v roztoku vody a odmašťovače nebyly, žádné „rušivé“ elementy, natož pak pěna, které v konečném důsledku dokonalé odmaštění povrchu spíš blokují, než by mu napomáhaly. Navíc absence bublinek v roztoku zajišťuje dokonalé smočení povrchu. Proto k odmaštění povrchu před nátěrem je vhodnější místo běžných saponátů použít speciálních odmašťovacích prostředků, například ETERNAL odmašťovače.
 

Široký rozsah použití

ETERNAL odmašťovač má velmi široké možnosti použití. Díky snadné aplikaci se používá nejen k odmaštění kovů a starých nátěrů podlah a podobně, ale také k odmaštění povrchu střech před nátěrem. V domácnosti uplatníte jeho schopnosti při odmaštění grilů a krbů. Je vhodný pro mytí motorů či řetězů jízdních kol nebo k čištění skel.
 
Přátelský vůči životnímu prostředí
ETERNAL odmašťovač je ekologicky nezávadný, neobsahuje hydroxidy a díky svému složení nepředstavuje ekologickou hrozbu pro životní prostředí. Více informací o tomto praktickém pomocníkovi najdete na www.barvy-eternal.cz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze