Úvod

Čtyři tipy, jak udělat z vašeho bydlení TRENDY PALÁC

I uprostřed léta si můžete udělat radost svěže nadekorovaným interiérem! A jde to i jinak než jen s ohranými středomořskými dekoracemi. Jak na to? Představíme vám čtyři jednoduché a trendy vychytávky, díky kterým bude váš interiér působit současně, čerstvě a nezahlceně. A hlavně - tyhle novinky vás nepřestanou jen tak bavit!


Hot trendem číslo jedna je nepochybně zeleň v interiéru. Nejen interiéroví designéři, ale i majitelé obchodů, restaurací a kaváren neváhají sáhnout po tom, co nám příroda sama naděluje - ať už v podobě exotických pokojových květin (in jsou monstery, fíkusy, popínavky i kaktusy) nebo obyčejných lučních květin. Víc je víc, rostliny vnáší i do minimalistického interiéru život a i z temných koutů dělají příjemná zátiší.

Efektivni zelene rostliny jako trendy dekorace kdekoliv

I vy si domov oživte! Vysaďte, řízkujte, vyměňujte s přáteli. Práce s hlínou vás hodí do pohody a hlavně - květiny vás nikdy neomrzí! Umístit je můžete na jednoduché police (co třeba hned tři zazeleněné police pod sebou?), do koutů, mezi okna.

Rostliny ozivi i zdanlive jednoduchou polici

Na trend živé zeleně v interiéru reagují i výrobci tapet a dekorací a v jejich standardní nabídce se objevily úžasné kousky s tropickými motivy. Nás uchvátily třeba tapety s palmovými listy, které jsou, na rozdíl od živých palem, vhodné i pro rozjasnění koupelny! Aplikovat je samozřejmě můžete i u vás doma, v tomto případě jim stačí věnovat jen jednu stěnu. Pozor na dokonalé spoje!

Pritomnost rostlin formou efektni tapety je velice odvazna

Tropy můžete vnést i na jídelní stůl, v obchodech najdete úchvatné ubrusy, vtipné ubrousky a roztomilé talíře. Výtečně vypadají i výrazné záclony! Jen pozor, zbytek interiéru už by měl být řešen minimalističtěji, aby se vzory a motivy navzájem nerušily. Pokud ovšem...

Druh rostliny dotvori atmosferu interieru

... se cítíte odvážně a se vzory a texturami máte bohaté zkušenosti (s úspěšnými výsledky), asi vás potěší, že letos frčí právě jejich divoké mixy! Mezi ty nej patří třeba tradiční marocké printy (neboli vzory) v kombinaci s tropickými nebo různé velké květy na odlišných podkladech. Jemné dívčí květinky už jsou passé, vyměňte je za potisky velikých květů, inspirací vám mohou být třeba sedmdesátá léta.

Nadherny obraz neni nikdy spatna volba

Nebezpečí mixování výrazných vzorů ale číhá leckde, stačí malý krok vedle (např. nevhodná barevná kombinace) a interiér bude vypadat rozpačitě, zkuste tedy oslovit designéra, který vám rád poradí. Tento trend je opravdu vhodný spíše pro eklektické duše, které divokost a živelnost interiéru vyhledávají. Pokud si bláznivé kombinace spíš neumíte představit, zůstaňte u jednoho vzoru či motivu.

Na eklekticismus a sedmdesátky navazuje poslední hit léta a tím jsou macramé závěsy a proutěné koše. Vyrazte na chalupu, nalezněte proutěné poklady po babičce a za minimální náklady pozvedněte atmosféru interiéru! Odrhat, oháčkovat a ouzlovat se dají i květníky s pokojovkami (co je zavěsit ze stropu?).

Zavesne kvetinace jsou velice originalni

Pokud máte v bytě větší rostlinu, můžete ji vsadit do vyššího koše.

Klasicke kvetinace nahradte proutenymi nebo latkovymi

Kontrast hladkých zelených listů a hrubého zlatavého proutí dodá interiéru na dynamice a uvidíte, že z té nádhery nebudete moct spustit oči. Macramé závěsy si klidně pověste i jen tak na zeď, skvěle bude vypadat bílý závěs na bílé stěně, opět zde jde o míchání textur.

Trendy a svezi by mela byt kazda loznice

Věřte, že všechny uvedené trendy, i když si je možná doma nedokážete tak úplně představit, vládly na milánských a pařížských veletrzích, designéři si s nimi hrají při vytváření konceptu pro showroomy i běžné interiéry domovů. Zkuste i vy překročit hranice běžnosti a pomocí našich tipů přeměnit obyčejný pokoj na umělecké dílo.

Autor: redaktorka interier design školy intermezzo
zdroj foto: pinterest.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze