Úvod

Chcete jednu barvu na téměř všechny povrchy?

AQUAREX V2115 je řešením! Tato velmi odolná ušlechtilá matná barva je vyvinuta pro použití v náročnějších podmínkách exteriéru, ale i interiéru. Jedná se o vhodnou kombinaci 2v1, tedy o základní i vrchní nátěr v jedné plechovce. Obrovskou výhodou je, že nevyžaduje přípravu podkladu samostatným základním nátěrem.


Toto řešení je bezesporu praktické… umožňuje všechny nátěry provést jediným druhem barvy. Nezůstanou zbytky, které by zestárly bez užitku, není nutné pro každou plechovku hledat jiné malířské nářadí, a dojde-li na ředění, obejde se i bez tradičních ředidel. Hlavní výhodou AQUAREXu však zůstává schopnost zvládnout víceméně všechny obvykle natírané podklady. Nebudete už muset pracně vybírat a kupovat jednotlivé barvy určené na pozink, hliník, ocel, dřevo či beton. To vše šetří peníze a zbavuje vás řady starostí.

Přednosti:
• antikorozní základ i vrch v jednom (2v1)
• na ocel, hliník, měď, pozink (i nový)
• také na dřevo, beton, omítky a neglazovanou keramiku
• na vybrané plasty - umakart, ABS, tvrdé PVC, polystyrén
• za den hotovo - rychlé zasychání
• výborná odolnost UV záření a povětrnosti
• základní nabídka 14 RAL odstínů
• možnost tónovat, TSCL DEKOR

jednovrstva barva AQUAREX

Příjemné je i to, že s moderními akrylátovými nátěry typu dva v jednom (2v1) odpadá pracná příprava se základním nátěrem a dlouhé čekání na zasychání jednotlivých vrstev. Už po několika minutách je povrch AQUAREXu suchý na dotek a běžné vyzrávání netrvá více než tři až čtyři hodiny. Při vícevrstvém nátěru je potřeba počkat na vyzrání a aplikovat další nátěr po cca 5 hodinách. Práce je velmi rychlá a za jediný den či víkend lze tedy stihnout to, co ještě před nedávnem vyžadovalo dva či tři víkendy.

AQUAREX vytváří odolný a houževnatý ochranný film, který svou pružností optimálně kopíruje roztažnost podkladu. To je také jeden z hlavních důvodů proč se výborně hodí na nátěry nejrůznějších povrchů, jimž propůjčuje atraktivní vzhled a dlouhou životnost. Volba AQUAREXu je jasná investice do životnosti, neboť při své funkční ochraně vypadá současně atraktivně a svěže. Nevyžaduje speciální zručnost pro dosažení dokonalého výsledku (velmi dobře se nanáší a výborně kryje).
Více informací o AQUAREXu, i video s aplikací, naleznete na www.colorlak.cz/sortiment/detail/aquarex-v2115.

Kryvý barevný film dokáže utajit podstatu různorodého materiálu a vykouzlit na něm jemně sametový film, který dá vyniknout např. pozinkovaným okapům, starému dřevěnému plotu, zahradnímu domku z OSB panelů, či betonovým sloupkům, které přece jen musí vypadat k světu. Nátěr pod sebou ukryje např. všechnu únavu dřeva způsobenou sluncem, vodou či hřebíky, pod nimiž se objevily šedé skvrny. Předností moderních akrylátových nátěrů je, že jsou extrémně pružné. Nikdy nepraskají, neloupou se. A vedle toho dokážou výborně překrýt i všechny vrstvy starých barev.

nater konstrukce AQUAREXem

AQUAREX slouží k rozmanitým nátěrům kovů, dřeva, dřevěných materiálů, betonu, omítek, zdiva, neglazované keramiky a vybraných druhů plastů (umakart, ABS, tvrdé PVC, polystyrén) v domě i zahradě. Předností V2115 je vysoká odolnost UV záření a povětrnosti (nežloutne), snadná aplikace a rychlé zasychání. AQUAREX je vhodný pro základní i vrchní nátěr zinku (i nový), mědi, mosazi, hliníku i k antikorozním nátěrům oceli pro vnitřní i venkovní prostředí (např. střechy, okapy, oplocení, parapety apod.). Barvu je možno použít také jako základní antikorozní vrstvu ve vodouředitelných nátěrech, např. pod lesklou barvu AKRYLCOL LESK V2046. AQUAREX tedy nachází uplatnění téměř všude, od nátěrů zárubní, okapů, střech, kovových konstrukcí, potrubí po betonové sokly a dřevěné štíty. Za zmínku určitě stojí i jeho masové využití v náročných průmyslových aplikacích jako jsou ocelové konstrukce a opláštění hal, sloupů, nákladních železničních vagónů apod.

AQUAREX má recepturu postavenou na bázi vody, tedy nezapáchá po rozpouštědlech a pro aplikaci je možné jej upravit malým přídavkem vody. Při mytí štětců nebo válečků postačí čistá voda a běžný saponát. Ovšem ve chvíli, když nátěr vyschne, změní se na houževnatý a odolný film, se kterým nepohne ani voda, ani mráz.

nater na ruzne povrchy

Vlastní aplikace je velmi jednoduchá a nepotřebuje řemeslnickou zručnost, aby byl výsledek dokonalý. Při použití štětce na vodou ředitelné barvy zůstává hladká a velmi jemná kresba tahů, u válečku s krátkým mikrovláknem se vytvoří slušivý povrch s jemným vzorováním. Pro nátěr menších a členitějších ploch je vhodný štětec, naopak na velké rovné plochy (např. střechy, ploty) doporučujeme váleček. Příprava před aplikací také není náročná. Nesavé podklady (kov, plast) opláchneme vodou se saponátem a následně přebrousíme. Rezavá místa je nutno dobře přebrousit nebo okartáčovat, na čistý kov. Dřevo se očistí a co je potřeba se přebrousí. U nového dřeva v exteriéru doporučujeme použít nejdříve vhodnou biocidní ochranu, např. LIGNOSTOP PROFI nebo HOBBY. Beton, zdivo, omítky se očistí a provede se první více naředěný nátěr (penetrační), který vsákne hlouběji do pórů a zde se ukotví. Vlastní nátěr se provádí většinou ve dvou vrstvách v intervalu 5 hodin.

AQUAREX je nabízen v základní škále 14 odstínů (12 RAL + 2 metalické odstíny). A v tónovacích centrech COLORLAK DEKOR si může zákazník nechat natónovat svůj vlastní odstín. Na výběr má z více jak 9000 odstínů.

Více informací o povrchové úpravě kovů, a nejen kovů, najdete na www.colorlak.cz/sortiment/kov.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze