Úvod

Česnek proti rakovině

Pěstujete na své zahrádce česnek? Dobře děláte! Česnek se doporučuje nejen jako lék, ale také jako prevence celé řady chorob. Běžnými virovými onemocněními počínaje a vážnými nemocemi konče. Podle posledních výzkumů dokonce česnek pomáhá předcházet rakovině.


Účinky jsou dány složením

Nejnovější výzkumy dokazují, že česnek dokáže předcházet rakovině, konkrétně vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku. Jak je to možné? Odpověď najdeme v samotném složení česneku. Česnek je bohatým zdrojem antioxidantů, které pomáhají zbavovat naše tělo škodlivých volných radikálů. Dále česnek obsahuje flavonoidy, které mají schopnost, vázat na sebe karcinogenní látky, a zbavovat jich organismus. Pravidelná konzumace česneku tedy dokáže významně snižovat ukládání rakovinotvorných látek v těle. Kromě toho česnek desinfikuje zažívací ústrojí a udržuje v něm zdravou mikroflóru.    


Zdraví obyvatelé Středomoří

Rakovinou tlustého střeva jsou nejvíce ohroženi lidé s nezdravým životním stylem, kteří holdují fast foodu, uzeninám, alkoholu, mají nedostatek pohybu, kouří, atd. Naopak nejnižší výskyt karcinomu tlustého střeva je u obyvatel Středomoří, za což mimo jiné vděčí své zdravé středomořské kuchyni, která česnekem rozhodně nešetří. Takže pokud patříte do první z uvedených skupin, měli byste pro své zdraví udělat alespoň jednu věc, a to, dát si stroužek česneku denně. Pokud Vám vadí silné česnekové aroma, anebo máte obtíže se žlučníkem, můžete užívat doplňky stravy s obsahem česneku.           
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze