Úvod

COLOR BLOCKING, zkuste šokovat vaším interiérem

Většina z nás zná color blocking hlavně ve spojení s módou, jde o postavení určité barvy či více barev na výsostné první místo, kdy mají stejnou intenzitu a dominanci, všechny jsou naprostým středem pozornosti. Zjednodušeně můžeme říct, že jde o jakýsi akcent ve velkém.


Podstatou je kombinování výrazných barev na výrazných plochách interiéru. Může jít o barvy ve vzájemném protikladu, nacházejí se na opačných koncích barevného kruhu. Velice dobrého efektu můžete docílit kombinací teplých a studených barev jako je třeba modrá a žlutá, ale použít se dají jakékoli kombinace barev na kruhu.

kombinace modre a zlute v interieru

Může jít o monochromatickou kombinaci, kdy celý interiér budete mít v technických neutrálech jako je šedá, bílá či černá a color blocking vám bude tvořit právě jedna výrazná barva, třeba žlutá či růžová. Ovšem velmi dobře může působit i analogická kombinace barev, kdy vezmete barvy, které na kruhu leží vedle sebe - žlutá, oranžová a červená.

kombinovani barev

Záleží jen na vás, vašem vkusu a vaší odvaze, do jaké kombinace se pustíte. Pokud si netroufáte, naráz změnit celý interiér, můžete začít od doplňků a bytových textilií, změňte barvu závěsů, polštářů, přehozů, nutno ale říct, že tím nikdy nedocílíte tak efektní atmosféry jako při velké barevné mase, ale na začátek pro otrkání je to opravdu dobré.

vyrazne barevne doplnky

Color blocking se velmi často používá pro veřejné prostory, jako jsou hotelová lobby, restaurace či kancelářské prostory, kde vás šikovně udělaný color blocking naprosto uchvátí, ohromí a zamilujete si ho a následně nebudete chtít nic jiného než šokovat vaše známé tímto stylem i u vás doma.

narodni technicka knihovna

Zdroj foto: stylepantry.com, thedamantchic.com, twirlingclare.com, garrisonhullinger.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze