Úvod

Bazén. Laminátový nebo z termobloků?

Jak už to bývá, každé řešení má své výhody. Pokud uvažujete o tom, že si nadcházející sezónu zpříjemníte pořízením bazénu, doporučujeme pečlivě porovnat přednosti více variant – v tomto případě laminátových bazénů a bazénů z termobloků.


Odolné a stylové laminátové bazény
Laminátové bazény, které se vyrábějí z několika vrstev jako monolity beze spár, v současnosti patří mezi vyhledávané koupací bazény určené pro soukromé i veřejné účely. Vyspělé technologie daly vzniknout moderním laminátovým bazénům s granitovou úpravou, hlavní výhodu této varianty představuje především vysoká odolnost (jak vůči chemii, tak vůči UV záření) a krásný vzhled. Díky vysoce estetickému povrchu bazény s granitovou úpravou (jejíž barvu si mohou zákazníci zvolit dle vlastního vkusu) stylově „zaplují“ do každé zahrady. Co si zejména uživatelky těchto bazénů pochvalují, to je průzračně čistá voda.

Laminatovy bazen Orlik
Laminátový bazén Orlík

Snadná údržba, výběr z různých velikostí
Díky odolné konstrukci a povrchu není nutné vypouštět vodu z bazénu kvůli obavám z poškození mrazem. Vzhledem k tomu, že se laminátové bazény vyrábějí jako monolity, nelze jejich velikost upravovat. U předního bazénového specialisty Swim bazény si však zákazníci mohou vybrat z několika různých velikostí a tvarů. Toužíte po Medvědím jezeře? Přáli byste si mít na zahradě Balaton, Bajkal či snad Kaspické moře? Vyberte si řešení, které bude Vaší zahradě či terase nejvíce vyhovovat. Výběr z mnoha barevných provedení máte v ceně.

Slozeni laminatoveho bazenu
Složení laminátového bazénu


Bazén, který se Vám přizpůsobí
Pokud ovšem toužíte po bazénu na míru, který se dokonale přizpůsobí Vašim představám, doporučujeme Vám, poohlédnout se po jiné alternativě. Bazény z polystyrénových bloků, tzv. termobloků (jedná se o vysoce kvalitní německé polystyrénové bloky ISOSTONE s tvrdostí PS40, které se nemusí celoplošně stěrkovat) se pyšní nejen vysokou odolností, vynikající izolační schopností a elegantním vzhledem, ale právě také velkou rozměrovou flexibilitou odstupňovanou po 25 cm při maximální stabilitě a přesnosti. Bazén z termobloků je možné postavit jak v libovolném rozměru či tvaru (obdélníkem počínaje a ledvinou konče), tak i s různou hloubkou.

bazen z termo bloku
Bazén z polystyrénových bloků se strojově svařovanou fólií


Konstrukční řešení bazénu z termobloků
Základ luxusního zapuštěného bazénu z termobloků tvoří armovaná betonová deska, na kterou se pak montují jednotlivé tvárnice. Konstrukce je přitom vyztužena stavební ocelí a vyplněna betonem. Železobetonová stavba se následně vyvložkuje speciální strojově svařovanou PVC fólií o síle 0,6mm a 0,8mm. Další možnost představuje použití ručně svařované fólie (tzv. těžká fólie) o tloušťce 1,5 mm značky Alkorplan, Cefil, DLW nebo Elbe. (Pod bazénovou folii se pak používá geotextilie Biotex 500g/m2.) Také v případě bazénu z termobloků si můžete vybrat ze široké palety různých dekorů a dotvořit tak své relaxační zázemí dle svého gusta.

bazen z bloku s folii

Bazén z polystyrénových bloků s těžkou fólií


Nejste si jisti, kterou z výše uvedených variant zvolit? Nebo byste si přáli úplně jiný bazén? Nechte si poradit. Bazénoví specialisté z obchodu Swim bazény Vám rádi pomohou s výběrem. Doporučujeme Vám načerpat inspiraci na jejich stránkách www.swimbazeny.cz.

logo Swimbazeny
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze