Úvod

5 rad, jak vybrat umyvadlo do koupelny

Umyvadlo se zrcadlem jsou středobodem každé koupelny. Všichni členové rodiny je denně využijí hned několikrát. Poradíme vám, jak správně vybrat umyvadlo, které splní všechny požadované funkce a bude vám sloužit řadu let.


1. Vybírejte s ohledem na design a velikost koupelny
Při výběru v obchodě vždy uvažujte, zda se daný typ bude dobře hodit i do vašeho interiéru. Máte-li koupelnu menší, určitě se nehodí velká umyvadla. Volit bychom ale neměli ani tak drobné typy, ve kterých si nelze pohodlně umýt ruce.

2. Na umyvadle se nevyplatí šetřit
Klienti se u prodejců sanitární keramiky často ptají po co nejlevnějších kusech. Nechtějí si přitom nechat rozmluvit, že na základním vybavení koupelny by se rozhodně šetřit nemělo. Taková „úspora“ se může brzy prodražit, protože nejobyčejnější typy představují jen krátkodobé řešení. Navíc nekvalitní umyvadla mohou přidělat svým majitelům starosti v podobě obtížné údržby nebo problematické instalace.

3. Jak vybrat vhodný typ a tvar zrcadla
Nejprve si rozmyslete, jaký druh umyvadla zvolíte. Praktické jsou typy spojené přímo s nábytkovou skříňkou. Rohová umyvadla zase mohou šetřit místo v malých prostorách. Promyslete také způsob uchycení – nejklasičtější kotvení je přímo do zdi, módní jsou ale i různé speciální sloupy nebo desky. Co se tvaru týče, udělají stejnou službu klasická oválná i moderní čtvercová, obdélníková či kulatá umyvadla. Opět byste měli myslet především na sladění tvarů v celé místnosti. Inspiraci najdete v ukázkách moderních koupelen.

4. Klasická keramika vs. nové materiály
Mimo klasické keramiky se již delší dobu prodávají i jiné materiály – například litý mramor, kámen, sklo nebo dokonce dřevo. Výhodou osvědčené klasiky je hladký povrch, který se snadno udržuje. Zvolíte-li jiný materiál, ptejte se po jeho životnost i způsobu montáže. Některá těžší umyvadla mohou vyžadovat speciální uchycení. Nezapomeňte, že od umyvadla se musí odvíjet také volba vhodné baterie.

5. Bílá barva nemusí být nejpraktičtější
Barva souvisí s volbou materiálu. V případě sanitární keramiky mnoho možností není – k dostání je bílá a černá barva v lesklém a matném provedení. Oproti tomu skleněná umyvadla se vyrábějí v mnoha odstínech – jednobarevná i různě zdobená. Také v případě kamene je široká možnost volby od pastelových odstínů až po černou či šedou klasiku.

Tip na výhodný nákup!
Český prodejce koupelnového vybavení Sapho připravil pro své klienty zajímavou podzimní akci: vyberte si ze 150 vybraných produktů zlevněných až o 60 % z původní ceny!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze