Úvod

Chceme bydlet: novostavba versus starší byt

V okamžiku, kdy už se rozhodneme pro koupi bytu, stojí před námi asi ta nejsložitější volba: dát přednost novostavbě nebo starší nemovitosti? Jaké to má výhody a nevýhody? A kde získat ucelený přehled o developerských projektech a novostavbách např. v Praze a okolí?


Ne každý má možnost zainvestovat novostavbu, tak se raději rozhodne pro koupi staršího bytu za nižší pořizovací cenu. Má to samozřejmě své klady i zápory. To hlavní úskalí spočívá v tom, že pokud je něco starší a používané, musí se počítat s opravami, modernizacemi, vylepšeními, a také změnami podle svých současných požadavků a úpravami v rámci snížení vyšších provozních nákladů. To vše opět něco stojí. Pokud se již při koupi nepočítá s nějakou finanční rezervou, může být rekonstrukce starší nemovitosti nemilým překvapením. Na druhou stranu, stará zástavba má často i své kouzlo a historii, kterým se těžko odolává, a tak mnohdy lokalitu upřednostníme, bez ohledu na absenci výtahu, sklepa, balkonu, bezprostředního dosahu MHD nebo třeba vlastního parkovacího místa.

bydleni v Praze

U novostaveb je v současné době nabídka velmi široká. Stačí se podívat na přehled developerských projektů v Praze a okolí. Vybírat lze z nových bytů, domů, půdních vestaveb. Zakoupit lze nemovitost okamžitě k nastěhování, stejně tak jako investovat do budoucí výstavby. V tom případě se nabízí často i možnost osobní konzultace a realizace požadavků klienta např. na úpravu dispozice či změnu materiálu při dokončovacích pracích. Vytvoříte si tak bydlení podle svých představ již při výstavbě, nečekají vás pak už následné stavební úpravy jako u staršího bytu.

nove byty v Praze

Nové byty v Praze a okolí stále lákají, kdo nechce bydlet v centru města, může zvolit periferii nebo bydlení za hranicí hlavního města, stále však v dobré dojezdové vzdálenosti do Prahy. Lokality výstaveb jsou vybírány s ohledem na příjemné bydlení (zeleň, vybavenost), tak i na dopravní spojení.

Novostavby sice pořídíte s vyšší vstupní investicí než starší nemovitost, ale na druhou stranu kupujete si zcela nový, době a trendům odpovídající prostor. Získáváte záruku s možností případné reklamace, použité moderní technologie a materiály zaručují nízkou energetickou náročnost a tudíž i malé provozní náklady. Výhodou je i zajištěné parkování na vlastních místech, nebo často také v garážích.

navstivte stranky prahanovostavby.cz

Pokud stále ještě nevíte, přemýšlíte a zvažujete možnosti nového bydlení, není nic jednoduššího, než se inspirovat na portálu www.prahanovostavby.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze