Úvod

3 kroky ke správnému povlečení

Výběru povlečení byste měli věnovat dostatečnou pozornost. Nestačí jen vybrat hezký motiv. Klíčová je také volba materiálu a správné velikosti. Vyberte si s námi to pravé povlečení krok po kroku!


1. krok: Jaký zvolit materiál?
Na trhu narazíte na nepřeberné množství variant. Jak zjistit, který materiál je pro vás ten pravý? Určitě nejčastěji narazíte na povlečení z umělých vláken, která vás osloví nízkou cenou. Ale dejte si pozor na to, aby v příměsi byl alespoň poloviční podíl bavlny. Polyester totiž nesaje ani není prodyšný. Raději sáhněte po povlečení z bavlny. Bavlněné povlečení se vyrábí v mnoha úpravách, ale vždy si zachovává skvělé absorpční schopnosti, hebkost a prodyšnost. Tip: Pokud chcete něco extra, vyzkoušejte povlečení z bavlněného saténu. Je vyrobeno ze 100% bavlny a díky speciální úpravě je hebké, jemné a pevné. Navíc má vynikající termoregulační vlastnosti.

2. krok: Jaký motiv vás jen tak neomrzí?

Při volbě motivu a barvy vezměte v potaz nejen styl interiéru, ale také osobní vkus. S jednobarevným povlečením nikdy nemůžete udělat chybu. Pokud zvolíte povlečení s potiskem, vyberte si takový motiv, který vás jen tak neomrzí. Romantiky vždy potěší květinové motivy, milovníkům elegance zase udělá radost geometrie.

povleceni z bavlneneho satenu

3. krok: Zvolte správnou velikost

Než povlečení zakoupíte, přeměřte peřiny i polštáře. Ložní prádlo totiž dnes pořídíte hned v několika odlišných rozměrech! • Standardní rozměr peřiny je 140 x 200 cm, ale pořídíte ho i v prodloužené verzi 140 x 220 cm. • Pokud máte jednu velkou peřinu, povlečení na ni pořídíte také ve standardní 220 x 200 cm a prodloužené verzi 240 x 220 cm.

Tip: Povlečení s jednou velkou peřinou a dvěma polštáři se označuje jako „dvoulůžko“. Takže pokud máte dvě peřiny, je potřeba zakoupit dvakrát povlečení na jednolůžko.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze