Úvod

O nízkoenergetické bydlení je stále větší zájem

Výstavba nízkoenergetických domů se u nás poměrně rozmáhá. Doháníme tak zahraničí, kde už je výstavba takovýchto domů zavedeným standardem.


Zákazníci stavebních firem se nízkoenergetických domů velmi často sami dožadují. Vědí, že to je jeden z nejlepších způsobů jak ušetřit mnoho peněz. S nízkoenergetickými domy ušetříte v porovnání s běžnými novostavbami mnohonásobně víc. Jak je to možné? S nízkoenergetickými domy spotřebujete ročně maximálně 50kWh/m2. Spotřeba energie u běžných novostaveb se pohybuje od 80 do 150 kWh/m2, u starších staveb je to až 200kWh/m2. Ptáte se, jak je tak nízké spotřeby docíleno? Je to především díky speciálnímu návrhu stavby, která maximálně zamezuje tepelným ztrátám.

Jsou nízkoenergetické domy bydlením budoucnosti?
Jak už bylo zmíněno výše, v zahraničí jsou domy s nízkou spotřebou běžným standardem. Postupem času tomu bude i u nás. Může k tomu dopomoci i nový zákon, který ukládá povinnost všem majitelům domů svou nemovitost označit energetickými štítky. Díky tomu se vám již nemůže stát, že se vám provoz zakoupeného rodinného domu nečekaně prodraží o stovky či tisíce korun ročně. Developeři budou stavět mnohem více domů, kde vytápění jednoho bytu bude stát pouze pár stovek korun ročně. Moc dobře vědí, že by byty v běžné novostavbě s mnohem vyšší spotřebou nešly na odbyt. Řídí se zejména dle poptávky, a tou bude v příštích letech poptávka po domech s nízkou spotřebou. I mnohé stavební firmy se již zařídily podle toho, co požadují jejich zákazníci. A tím jsou právě domy, se kterými budou moci ušetřit. Brzy odzvoní rodinným domům, kde peníze vydané za vytápění znamenaly více než polovinu provozních nákladů na celý dům.



Jistota navrácení počátečních investic
Je pravdou, že nízkoenergetické domy bývají dražší, než ty, co trh běžně nabízí. Taková investice navíc bývá zhruba kolem deseti procent z ceny domu. U některých stavebních firem, které se rozhodly svým zákazníkům přizpůsobit, najdete i nízkoenergetické domy za cenu běžných. A v tomto případě máte stoprocentní jistotu, že se vám investice bude brzy vracet v podobě ušetřených peněz.


Spojte příjemné s užitečným

V případě bydlení v nízkoenergetickém domě nejde jen o množství ušetřených peněz, ale také o ekologickou stránku. Do ovzduší se bude vypouštět mnohem méně emisí a jeho kvalita se zlepší. S tím bude lepší i celkový zdravotní stav obyvatel. Proto se dá říct, že ten, kdo bydlí v nízkoenergetickém domě, nezatěžuje nejen svoji peněženku ale ani životní prostředí. Proto zbytečně nepodléhejte předsudkům a začněte šetřit!

Připravili jsme pro naše klienty a naše stavebníky nový stavební portál o bydlení, stavbě domu, zařizování interiéru a projektování zahrady. Najdete nás na Stavba-domu.cz.



Pro další informace prosím kontaktujte:
EKONOMICKÉ STAVBY s.r.o.
Ke Křižovatce 466
330 08 Zruč - Senec
telefon: 377 825 782
fax: 377 825 782
mobil: 602 435 452
email: info@ekonomicke-stavby.cz
web: www.ekonomicke-stavby.cz
FB: www.facebook.com/ekonomickestavby

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze