Úvod

Změňte vzhled Vašeho domu a jeho okolí

Rádi byste změnili vzhled Vašeho domu a okolních prostor? Máme pro Vás tip – využijte hrubou stavební keramiku. Společnost LIPEA, s.r.o. zastupuje řadu evropských výrobců tohoto zboží na českém i slovenském trhu. Veškeré toto zboží je ve vysoké kvalitě, je zcela mrazuvzdorné, barevně stálé, chemicky odolné a pevné v tlaku i za ohybu. Tyto vlastnosti jsou typické pro klinkerové cihly, pásky i dlažbu, a proto jsou vhodné zejména pro zhotovení fasád, pro náročné stavební úpravy i pro trvale hodnotné dláždění v zahradách i na pojízdných plochách.


Lícové cihly pro exteriér
Lícové cihly nebo tzv. ruční cihly se používají zejména k obkladům fasád a ke zhotovení venkovních staveb jako jsou ploty, venkovní krby, komínová ukončení, lavičky, pozídky atd.. Protože tyto cihly jsou zcela mrazuvzdorné a zároveň pevné, jejich použití dává záruku prakticky neomezené životnosti a zároveň trvale krásného vzhledu. Fasády z lícových cihel jsou zpravidla sendvičové, s možností zateplení a jsou výborným tlumičem venkovního hluku.

licove pasky

Obkladové pásky pro všestranné využití

V poslední době se používá k obkladům fasád i interiérů stále více klinkerových i ručních obkladových pásků, které jsou k nerozeznání od cihlového zdiva. Tyto obkladové pásky jsou dodávány v různých barvách s možností vzájemné barevné kombinace a jsou i s různými povrchy - hladké, reliéfní, pískované i s rustikálním nepravidelným vzhledem podle výběru a přání zákazníka.

licove pasky

Obkladové pásky s nadčasovým designem

Novinkou jsou obkladové pásky z produkce firmy Feldhaus Klinker Německo, které spojují současnou kvalitu s historickým vzhledem. Jejich výhoda je vysoká pevnost, nadčasový design a také malá tloušťka a tím i nízké zatížení při jejich použití na kontaktních zateplovacích systémech. Tyto pásky jsou vyráběny např. v barevných sériích Feldhaus::Sintra nebo Feldhaus::Vascu , které napodobují historické technologie ručně formovaných pásků původně vypalovaných v pecích na uhlí.

cihlova dlazba

Cihelná dlažba - zůstane s Vámi napořád

Velmi žádané jsou i klinkerové dlažby, které jsou přírodním páleným produktem a jsou pro svou vysokou kvalitu a nenapodobitelný estetický vzhled velice vhodné pro dláždění v zahradách, před domem, na terasách a lze je použít i pro pojízdné plochy. Kromě krásného vzhledu je jejich předností vysoká pevnost v tlaku, mrazuvzdornost, odolnost proti UV záření, barevná stálost a také chemická odolnost.

Veškeré tyto materiály dodává společnost LIPEA, s.r.o. i prostřednictvím vybraných obchodních sítí se stavebními materiály. Pro zájemce je zajišťována doprava až na místo určení, při větších dodávkách jsou uplatňovány slevy včetně dopravy zdarma.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze