Úvod

Zdravé bydlení v dřevěném domě

Dříve opomíjené dřevěné domy se u nás těší rostoucí oblibě. Důvodem nejsou pouze jejich přednosti, jako je například rychlost výstavby, nižší cena, anebo vynikající tepelně izolační vlastnosti, ale také skutečnost, že bydlení v dřevěném domě je zdravé.


Dřevo zvenčí i zevnitř
Dřevo je přírodní materiál, který nemá žádné nežádoucí účinky na lidské zdraví. Naopak. Žít v domě ze dřeva má příznivý vliv nejen na fyzické zdraví člověka, ale především na jeho psychiku. Dřevo krásně voní a dodává domovu nezaměnitelné kouzlo. Ne nadarmo žijí v domech ze dřeva lidé z nejbohatších zemí světa. Jak dokazuje čas, bydlení v dřevostavbě představuje optimální alternativu. 

         

Dřevěné panely NOVATOP
Není proto divu, že se použití dřeva jako stavebního materiálu rozšířilo také na náročnější individuální projekty rodinných domů. Rozmanitost projektů a svobodu pro individuální řešení nabízí technologie NOVATOP, jejíž komponenty, dřevěné panely, lze využít nejen k realizaci dřevostaveb, ale lze je kombinovat i s ostaními stavebními systémy. Panely se vyrábějí na Moravě ze dřeva českých jehličnatých stromů za dodržování přísných ekologických předpisů. Na vývoji systému spolupracovali švýcarští experti. 

 

Snadná a rychlá cesta k bydlení
Stavba domu s využitím technologie dřevěných panelů NOVATOP je velmi snadná. Jednotlivé komponenty se vyrábějí v přesných formátech, s opracováním spojů, včetně otvorů pro okna a dveře a dalšími individuálními úpravami, jako je příprava pro rozvody, nebo izolace. Domy se poskládají jako stavebnice, rychle, přesně a bez ohledu na roční období. Ukázkovou stavbou je rodinný dům ve Švýcarsku, který si stejně jako další příklady realizace staveb s využitím systémů NOVATOP můžete pro inspiraci prohlédnout na www.novatop-system.cz.

 

10 bodů, které je dobré vědět
1. MASIVNÍ A SKUTEČNĚ CELODŘEVĚNÁ KONSTRUKCE - všechny komponenty se vyznačují vysokou pevností, stabilitou a mimořádnou statickou únosností. 
2. POHLEDOVÁ KVALITA DŘEVA V INTERIÉRU
- odhalená nosná konstrukce může být zároveň vnitřním povrchem. 
3. VYSOCE EFEKTIVNÍ ŘEŠENÍ PRO PASIVNÍ A ÚSPORNÉ DŘEVOSTAVBY – systém je registrován ve sdružení Centrum pasivního domu. 
4. VZDUCHOTĚSNOST - všechny komponenty jsou plošně neprůvzdušné, vytváří vzduchotěsnou obálku i bez foliových parozábran. 
5. DIFUZNÍ OTEVŘENOST - konstrukce zůstává s vhodně zvolenou izolací difúzně otevřená. 
6. FÁZOVÝ POSUN - je v rozmezí 3 až 7 hodin, v kombinaci s izolací 15 hod a více. 
7. POŽÁRNÍ ODOLNOST - komponenty lze použít i k výstavbě staveb se zvýšenými nároky na požární bezpečnost. 
8. RYCHLOST VÝSTAVBY - stavění probíhá rychle, přesně a jednoduše. 
9. ZÁRUKY KVALITY -  výrobní proces splňuje přísná kritéria pro celou řadu certifikací vč. „Natureplus“. 
10. KONSTRUKČNÍ DETAILY – k dispozici je široká databáze doporučených konstrukčních řešení, která výrazně usnadní projekční přípravy i samotnou montáž.

www.novatop-system.cz

Seriál: Zdravé bydlení
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze