Úvod

Zbavte se vlhkosti a plísně jednou provždy

Nepříjemné a citelné vlhko, plísně tvořící se kolem oken i kdekoli jinde v místnosti, zatuchlý vzduch a vlhké mapy na zdech - podobné problémy dnes a denně řeší nespočet lidí. Možná mezi ně patříte i vy. Často se vám doma rosí okna, kolem okenních rámů vznikají nevzhledné plísně a vy hledáte řešení, jak se tohoto problému zbavit.


Vlhko v domě a s ním spojené nepříjemnosti v podobě plísní, vlhkých míst na zdech či zatuchlého vzduchu, se netýká jen majitelů starších rodinných domů. Často se s těmito neduhy potýkají i majitelé chat či chalup, při nesprávném postupu pak mohou problémy překvapit i majitelé novostaveb. Ptáte se, jak dát plísním a vlhku jednou provždy sbohem?

Čistý vzduch a úspora tepla
Zkoušeli jste již všechno možné. Spoléhali jste se na pravidelně otevřená okna, skrze která dovnitř proudil čerstvý, avšak studený vzduch a společně s ním i pil či jiné drobné částečky prachu. A stejně to nepomohlo. Řešením může být lokální rekuperační jednotka DUKA One pro 50, která zajistí tichou a pravidelnou výměnu vzduchu, který bude zbaven veškerých nečistot.

rekuperacni jednotka DUKA One Pro 50
DUKA One pro 50 je složena z keramického výměníku, vnějšího pláště, teleskopického ventilu a vnitřním nízkoenergetickým dvoucestným ventilátorem. Díky tomu je pravidelně nasáván a odsáván čerstvý vzduch, vždy 70 vteřin každým směrem. Teplo v keramickém výměníku je využíváno pro ohřátí nasátého vzduchu, díky čemuž je do objektu vháněn teplý vzduch. Vy tak můžete zpětně ušetřit až 97 % tepla.

odsavani

prisavani

Vlhkost musí pryč
Citelná vlhkost v domácnosti je nejen nepříjemná, ale zároveň i jedním z důvodů, proč se vám doma tvoří plísně. Pravidelné větrání odstraní nadměrná vzdušná vlhkost, zmizí i vlhkost, která se držela ve zdech a odměnou vám bude zlepšení vnitřního klima. Lokální rekuperační jednotka DUKA One pro 50 je velice tichá a vy tak o jejím provozu nebudete vůbec vědět. Můžete ji proto používat i během noci, kdy vy a vaše rodina klidně spíte.
Maximální útlum venkovního hluku (43 dB) oceníte především v případě, kdy bydlíte u frekventované silnice nebo na nějakém rušném místě. Jistě nám dáte za pravdu, že skrze otevřená okna, kterými větráte, je uvnitř všechno slyšet. Větrat v noci je proto nemožné, protože vás venkovní hluk ruší. Díky jednotce i tento problém hravě vyřešíte.

venkovni kryt rekuperacni jednotky

Jedna výhoda za druhou
Aby těch výhod nebylo málo, máme pro vás několik dalších. Kromě útlumu venkovního hluku a neslyšného provozu nabízí DUKA One pro 50 snížení CO2 i přítomnosti radonu, zdravé vnitřní klima (odstranění vlhkosti a plísní), nízké provozní náklady a velice snadnou instalaci. Ta si nevyžaduje složité vedení trubek, které je náročné jak na provedení, tak i na prostor. Vidíte, instalací lokální rekuperační jednotky DUKA One Pro 50 tak můžete jen získat.
logo DUKA
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze