Úvod

Anglická zahrada ve venkovském stylu

Toužíte po útulné pohodové zahrádce? Založte si ji ve stylu anglické venkovské zahrady. Můžete zde podle chuti míchat užitné rostliny s okrasnými.


Anglická venkovská zahrada
Když se řekne anglická zahrada, můžete si představit dva různé typy zahrady. Buď vznešenou zahradu s přísně udržovaným zeleným trávníkem a uspořádáním upravených stromů a keřů, která připomíná spíše park, anebo anglickou venkovskou zahradu. V obou případech je však hlavním posláním anglické zahrady dotvoření a okrasa domu, ať už v podobě honosného sídla, anebo skromnější chalupy. Anglická venkovská zahrada, která je plná pestrobarevných užitných i okrasných rostlin a dekorativních prvků, představuje společně s provensálskou a s japonskou zahradou jeden z nejoblíbenějších stylů. V případě venkovského stylu nejsou tyto dekorativní prvky nikterak okázalé. 

                   

Rostliny na anglickou zahradu
Pro výběr rostlin na anglickou venkovskou zahradu neexistují přesná pravidla. Bez obav můžeme kombinovat balkonová rajčátka s jiřinami, bylinky se skalničkami, anebo růže s kopretinami. Při zakládání anglické zahrady bychom se měli držet odstředivého pravidla, které říká, že rostliny uprostřed zahrady a kolem domu by měly být menšího vzrůstu, vzdálenější rostliny vyššího a ty, které tvoří hranici pozemku, by měly být nejvyšší.

Foto: www.britsattheirbest.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze