Úvod

Zamkněte si svou motorku! Krádeže narostli o 10 %.

Z policejních statistik vyplývá, že v letošním roce bylo odcizeno o 8,6 % více motocyklů než za stejné období loni, celková škoda navíc meziročně stoupla o celých 37 %. Start motorkářské sezony tento trend s přihlédnutím k loňským výsledům pravděpodobně ještě prohloubí. Na pozoru by se měli mít také motoristé, kteří ukládají své sezonní pneumatiky například na chatu nebo chalupu, kde se mohou stát snadným terčem zlodějů.


„Zvyšující se počet krádeží motocyklů se přímo úměrně odráží v poptávce po nejrůznějších typech zabezpečení. Standardem se stávají kotoučové zámky s alarmem, případně řetězové nebo lankové zámky třetí a vyšší bezpečnostní třídy,“ uvádí Jitka Vozábová, marketingová specialistka segmentu motoproduktů společnosti TOKOZ. Ta patří mezi přední dodavatele zabezpečovacích mechanismů pro motocykly a pro letošní rok představila několik zásadních novinek, které se vyznačují tlakem na poměr ceny a výkonu.


MOTO zámek s alarmem na kotoučovou brzdu
Tělo zámku je z odolného zinkového odlitku vybavené pohybovým čidlem, které při manipulaci bez klíče spouští alarm s hlasitostí 110 db. Průměr zámkového čepu je 7 milimetrů a celková délka zámku pouhých 95 milimetrů. Zámek je dodáván s textilním pouzdrem, které kromě dvou klíčů obsahuje také náhradní balení 6 baterií.
Na základě zákaznické poptávky je zámek lakován čtyřmi barevnými odstíny, které vychází z hlavních barevných odstínů karoserií motocyklů – odstín lesklého chromu, černé, červené a žluté.
kotoucovy zamek
Cena na e-shopu: 459 Kč

Kódový lankový zámek k zabezpečení helmy s LED osvětlením

Jednoduchý kódový lankový zámek pro zabezpečení helmy je doplněn ocelovým lankem v plastovém potahu o celkovém průměru 12 mm a délce 1 metru. Plastový potah je navržen tak, aby chránil uzamykané předměty proti oděrkám. LED osvětlení umožňuje manipulaci s kódovým číselníkem i ve tmě.
lankovy kodovy zamek
Cena na e-shopu: 219 Kč

Řada X SAFETY BOX pro ochranu motocyklu v garáži poslouží i při skladování disků se sezonními pneumatikami
Zámky s podlahovým kotvením z řady X SAFETY BOX, které majitelé motocyklů pravděpodobně velmi dobře znají, lze využít také pro samostatné zabezpečení disků se sezonními pneumatikami. Jarní měsíce totiž pravidelně vykazují nárůst počtu krádeží vloupáním do chat nebo chalup, kde motoristé pneumatiky často skladují. Vzhledem k tomu, že kvalitní zimní pneumatiky paří k artiklům, které zloděj dokáže často obratem zpeněžit, je samostatné zabezpečení na místě.
zamek x box

Krádež bývá dílem okamžiku, i malá zábrana může pomoci
Dodatečné zabezpečení majetku je v rámci řešení celého bezpečnostního štítu často opomíjené. Přitom jsou to právě dodatkové zámky, jež lze pořídit za cenu v řádech stokorun, které mohou zloděje v jeho konání odradit. Podle pravidla pěti minut totiž platí, že majetek, ke kterému se zloděj do pěti minut nedostane, je ve většině případů v bezpečí – a to jak na ulici, tak v garáži.

Vyhrajte s produkty TOKOZ! Na stránce www.zamky-moto.cz odpovězte na 3 snadné otázky a vyhrajte produkty firmy Tokoz.

logo TOKOZ
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze