Úvod

Zahradní nábytek – návrat k přírodním materiálům

Dřevo je přírodní materiál a člověk je součástí přírody. Právě z tohoto důvodu se cítíme ve společnosti dřevěného nábytku velmi příjemně. Na zahradě, která je místem, kde čerpáme energii, by proto neměl dřevěný zahradní nábytek chybět. Nejvíce oblíbené jsou tuzemské dřeviny, rostoucí oblibě se však těší také exotický nábytek.


Není nad osvědčenou klasiku
Po nechvalné éře plastového nábytku se většina majitelů zahrad vrací opět k jeho dřevěné alternativě. Není nad dřevěnou klasiku. Dřevěný nábytek nejenže zahradám sluší, ale také déle vydrží. Je ekologický a dokáže vytvořit stylové zázemí pro příjemné chvíle strávené s rodinou nebo přáteli.

Tuzemské dřeviny vedou
Největší oblibě se těší zahradní nábytek z masivu tuzemských dřevin, jako je smrk nebo borovice. Bytelné lavice a stoly ladí ke každé chatě či chalupě. Náš tip: Set zahradního nábytku Hospoda ze smrkového dřeva s možností ochranné impregnace.



Moderní novostavby láká exotika

Na zahradách či terasách, které jsou součástí moderních novostaveb, najdeme spíše nábytek z exotického dřeva. Jeho velkou předností není pouze zajímavý vzhled, který vkusně dotvoří venkovní posezení, ale především velmi dobrá odolnost vůči povětrnostním vlivům, v našich klimatických podmínkách především vůči vlhkosti a teplotním výkyvům. Náš tip: Zahradní nábytek Lake Sylva z odolného tropického dřeva Ballau, který nabízí několik různých typů židlí, křesel, lavic i stolů. Ocelové části nábytku jsou bezúdržbové.



Atraktivní akácie
Co se odolnosti týče, ideální kompromis mezi tuzemskými a exotickými dřevinami představuje nábytek z akátového dřeva. Akátové dřevo se vyznačuje velkou tvrdostí, což je zárukou dlouhé životnosti nábytku. Oblíbená souprava Akát skládající se ze stolu a dvou lavic díky svému nadčasovému vzhledu sluší všem zahradám i terasám.



Kovu se dřevem to sluší
Svým elegantním designem nás rovněž zaujala nábytková sestava Lake Louise z kombinace nerezové oceli a akátového dřeva. Spojení těchto poctivých přírodních materiálů garantuje dlouhou životnost, stejně jako stylový nadčasový vzhled. Užijte si krásnou sezónu a vyberte si ten pravý set pro Vaši zahradu nebo terasu.

Bohatý sortiment dřevěného zahradního nábytku najdete v internetovém obchodě www.vladeko.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze