Úvod

Kuchyně Voráč s.r.o. - Na co se nás zákazníci nejvíce ptají?

Vyzpovídali jsme pro Vás pana Stanislava Livtína z firmy Kuchyně Voráč s.r.o. Firma Kuchyně Voráč s.r.o. se zabývá výrobou a prodejem kvalitního interiérového nábytku střední a vyšší třídy. My jsme se ve zpovědi zaměřili na oblíbené kuchyně na míru.


Která data jsou pro projekt důležitá?
Udělejte si nákres půdorysu místnosti. Změřte si vzdálenosti ode zdi ke zdi, výšku od podlahy ke stropu, nezapomeňte vyznačit aktuální umístění všech prvků v místnosti, jako jsou dveře, okna, vodovodní potrubí, elektrické zásuvky a vypínače nebo topení. Označte také všechny neobvyklé úhly či výklenky, které mohou ovlivnit rozmístění kuchyně.
Nezapomeňte udělat také nákres stěn, změřte si výšku a tloušťku zdí, které chcete využít pro pověšení skříněk kuchyňské linky. Pamatujte na to, že dveře a okna potřebují nějaký prostor pro otevírání či průchod.
Pokud si sami netroufnete na první záměr, pozvěte si naše techniky, kteří to udělají za Vás. Na místě jim uhradíte 500,- Kč a tuto částku Vám samozřejmě odečteme ze zakázky, takže zaměření bude zdarma.

 

Na co je důležité se zaměřit při navrhování kuchyně?
Pokud si chcete být jistí, že vaše kuchyň bude plnit svou funkci a bude se vám v ní dobře pracovat, naplánujte si jí podle takzvaného pracovního trojúhelníku. Pracovní trojúhelník klade důraz na to, aby tři základní kuchyňské funkce byly u sebe ve vyhovující vzdálenosti a tvořili trojúhelník.
Každá ze tří základních kuchyňských funkcí - vaření, mytí nádobí a chlazení/skladování potravin - má své stanoviště:
- sporák/varnou desku - dřez/myčku nádobí - lednici, mrazák a spíž
Při práci v kuchyni se pohybujete mezi těmito stanovišti. Jsou-li umístěné ve vyhovující vzdálenosti od sebe, můžete pracovat přirozeně a bez zbytečné námahy.

              

Kolik bude stát běžný metr kuchyně?
Cenu kuchyně stanovujeme vždy podle vybraných skříněk, zásuvek, vnitřního vybavení… značnou součástí ceny jsou navržené spotřebiče. Naši projektanti navrhují skutečné kuchyně na míru a mají možnost  vybírat z více než 1800 základních modulů, které je možné měnit. Neschováváme se za nic neříkající cenu, od nás obdržíte vždy kompletní a přesnou cenu, která je k danému projektu neměnná.

 

Je součástí nabídky i montáž a zaměření?
Cena montáže není zanedbatelnou položkou a v konečném účtování Vás může zaskočit. V ceně u nás zakoupeného nábytku je proto vždy montáž nábytku, zapojení spotřebičů, doplňků a dopravy. Naši montážníci kuchyním rozumí a vědí, jaké maličkosti mohou zkazit celkový výsledek práce. Zaměření prostor provádí přímo montážní skupina, která Vás osobně navštíví 1-2 x. Poprvé zhruba 2-3 týdny po podpisu smlouvy a pokud je nutné provést stavební úpravy, tak po provedení překontrolují jejich správnost před montáží kuchyně.

Co si mám připravit na první schůzku?
Na první schůzce jde oběma stranám o získání co největšího množství informací o vašich zvyklostech, přáních, možnosti využití prostoru…. Vy naopak musíte získat informace co jsme schopni pro Vás udělat. Ve školícím centru Vás seznámíme s možnostmi našeho výrobního programu, službách a vše Vám předvedeme na vystavených exponátech.

Je poradenství ve vaší firmě zpoplatněno?
Předpokládáme, že nový interiér bytu nebo domu neprovádíte každý rok ( i když by to pro nás bylo zajímavé ),a Vaše rozhodnutí máte promyšleno. Naši odborníci Vám vysvětlí veškeré podrobnosti, výhody i nevýhody řešení a poradí jak nejlépe prostor využít. Vše samozřejmě zdarma.

Má smysl plánovat kuchyň doma nebo čekat až po návštěvě studia?
Plánování kuchyňské linky začnete vždy s papírem, tužkou a metrem. Všechno si pečlivě zaměřte a na papír, ideálně čtverečkovaný, si nakreslete přibližný půdorys kuchyně i s rozměry. Již teď si jistě uděláte první představu o možnostech a omezeních daných tvarem místnosti a množstvím volného prostoru. V této fázi nám nejde o milimetry, jde o předběžný záměr místa. Pokud máte možnost udělat pár fotek místnosti, vstupu, oken…bude to naše projektanty velká pomoc.

 

Za jak dlouho vypracujete grafický návrh a cenovou kalkulaci?
První návrh bývá málokdy definitivní, většinou se na druhé schůzce dolaďují detaily (materiály, barvy, úchytky, vybavení skříněk a spotřebiče ).Výsledkem druhé a třetí schůzky bývá funkční kuchyně, která splňuje všechny Vaše požadavky. Ve chvíli, kdy jste s celým návrhem spokojeni, přichází čas na uzavření smlouvy, kterou se definitivně stanoví vzhled, cena a samozřejmě i termín montáže vaší kuchyně. Nedílnou součástí smlouvy je projekt - instalační plány (vývody elektrické energie, plynu, vody, odpadů), který je zdarma. 

Za jak dlouho budu kuchyň užívat?
K výrobě nábytku a především kuchyní je zapotřebí nejen kvalitní technologie, kvalitní řemeslníky, ale také kvalitní a certifikovaný materiál. Důležité je skloubit všechno dohromady ve správném pořadí a správném čase. Naše výrobky Vám mají sloužit dlouhou dobu a proto při dodržení všech technologických postupů je termín dodání do 2 měsíců. 

Dodáváte kuchyně včetně spotřebičů?
Samozřejmě. Kuchyně dodáváme včetně spotřebičů a to vestavných nebo samostatně stojících. Od varné desky, trouby, ledničky, myčky, mikrovlnné trouby, odsavače par, vodovodní baterie, dřezy, obklady, závěsné programy…. Veškeré spotřebiče si u nás můžete přímo vyzkoušet, nebo Vám jejich funkčnost předvedou v provozu profesionální kuchaři na pravidelných akcích, které pořádáme pro naše zákazníky.

 

Je výhodné si zakoupit spotřebiče od firmy Kuchyně Voráč s.r.o.?
Spotřebiče doporučujeme zakoupit u dodavatele kuchyně, budou dodány a nainstalovány současně s nábytkem. Montáže spotřebičů provádějí proškolení a zkušení pracovníci firmy Kuchyně Voráč s.r.o.. Po ukončení montáže rovněž montážníci seznámí zákazníka s užíváním spotřebičů. Pokud je kuchyň určena pro bytový účel, účtujeme zvýhodněnou sazbu DPH 10%. 

Můžu si dodat vlastní spotřebiče?
Volně stojící spotřebiče do kuchyňských sestav doporučujeme jen vyjímečně. Kuchyně Voráč s.r.o, odebírají od renomovaných, spolehlivých značek, širokou škálu nejmodernějších kuchyňských spotřebičů podle Vaši individuální náročnosti. Při nákupu rovněž obdržíte veškeré informace ohledně technických parametrů spotřebičů. Naši odborníci Vám pomohou vybrat spotřebiče "šité pro Vás", které jsou rozměrově zakomponovány do sestavy. Při kompletní dodávce odpadají problémy se zabudováním, zapojením, a zárukou.
Především ale šetříte peníze a starosti! Snížená sazba DPH 10% byla již zmíněna, navíc získáváte možnost využití zrychleného servisu a dalších služeb, odpadá Vám samostatné zajištění montáže spotřebičů, možnosti poškození nábytku při montáži…

Co bude obsahovat cenová nabídka?
Pro zjednodušení a zpřehlednění naší cenové nabídky a také pro porovnání konkurenčních nabídek, Vám předkládáme popis použitých materiálů. Cenová nabídka obsahuje vše co jste společně s projektantem odsouhlasili. Nabídka obsahuje návrh, zaměření, dodávku kuchyňské sestavy, dvířka, pracovní desku, vybavení vnitřních skříněk, osvětlení, sanitární vybavení a spotřebiče. Celková hodnota Vaší nové kuchyně je včetně dopravy, montáže nábytku, zapojení spotřebičů a DPH. 

Jaké jsou záruky?
Zárukou jsou již naše dvacetileté zkušenosti s výrobou nábytku a stovky spokojených zákazníků. Na spotřebiče poskytujeme standardně záruku 24 měsíců, s tím, že pokud spotřebiče dodáváme, máte možnost využít našeho zrychleného servisu, případně zapůjčení náhradního spotřebiče po dobu opravy. U nábytku Vám garantujeme záruku 60 měsíců a navíc Vám po dobu deseti let se zavazujeme provádět pravidelné roční servisní prohlídky nábytku a spotřebičů. Servisní knížka je součástí dodávky kuchyně.(tuto velmi žádanou službu, nenajdete u žádného jiného dodavatele)

Kuchyně Voráč s.r.o., Horní Lán 1312/12A, 779 00 Olomouc, studio@vorac.cz

www.vorac.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze