Úvod

Zahradní grily: praktické příslušenství, které vám usnadní práci

Používáte speciální vychytávky na gril, nebo se s letním opékáním perete po svém? A víte, že vám pár šikovných pomocníků pomůže snížit čas potřebný na úklid až o polovinu? Povíme vám, které věci se vám na gril obzvlášť hodí.


Zahradní grily a jejich věrní pomocníci
Pokud si rádi pochutnáváte na grilovaném lososu nebo zbožňujete pstruha pečeného na bylinkách, měli byste zauvažovat o speciálním roštu na ryby. S jeho pomocí můžete ryby snadno obracet a nemusíte se bát přichycení. Pokud za grilovací mřížku nechcete utrácet, zapamatujte si alespoň jednoduchý fígl. Rybu po přiložení na gril znovu podeberte a položte zpět, vznikne na ní povlak a maso se vám už nepřilepí.

Plynové zahradní grily

S opékáním drobnějších věcí vám pomůže grilovací miska. Můžete na ní grilovat zeleninu, houby i sýry. A pokud si nejraději smlsnete na šťavnatých špízech, pořiďte si jehlice s posuvnými kroužky, které vám usnadní manipulaci s horkými kousky. Určitě to nebudou zbytečné výdaje. Šikovní pomocníci pro zahradní gril vám vydrží pěknou řádku let a zachrání nejednu večeři.

Gril nikdy nečistěte přípravkem na mytí nádobí
Nejčastější chyba, které se lidé při údržbě grilu běžně dopouštějí, je použití nevhodných přípravků. Vezmou kuchyňský saponát nebo čisticí prostředek, který je právě po ruce, a rošt vydrhnou houbičkou na nádobí. Přischlé zbytky pak odstraní drátěnkou nebo seškrábnou špachtlí. To je ale zaručená cesta k poškrábanému grilu.

Zahradní grily a jejich čištění

Vhodné pomůcky sníží dobu čištění až o polovinu
Pro pravidelnou údržbu grilu si pořiďte raději speciální čistič na zahradní grily, který je na grilovací špínu přímo stavěný. Většinou se používá tak, že na znečištěnou plochu nanesete určité množství přípravku, necháte ho několik minut působit a nakonec setřete hadříkem nebo houbičkou. Od hrubých nečistot vám pomůže kartáč na čištění grilů, který pořídíte za pár korun.

Kvalitní zahradní grily i náčiní na grilování seženete u Mountfieldu. Najdete tu vše od klasických grilovacích pomůcek až po kryty a ochranné obaly na grily.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze