Úvod

Volba kvalitní podstřešní difuzní folie vám může ušetřit spoustu starostí

Podstřešní difuzní folie představuje nepostradatelnou součást střechy, přesto je právě tato její část velmi často lidmi podceňována, a to je velká chyba! Úkolem podstřešní folie je zajistit sekundární odvádění vody a předejít tak snížení životnosti střechy či dalším možným problémům, které by mohly nastat.


Podstřešní difuzní folie představuje nepostradatelnou součást střechy, přesto je právě tato její část velmi často lidmi podceňována, a to je velká chyba! Úkolem podstřešní folie je zajistit sekundární odvádění vody a předejít tak snížení životnosti střechy či dalším možným problémům, které by mohly nastat. Je až překvapivé, kolik lidí nevěnuje volbě kvalitní podstřešní folie tolik pozornosti, kolik by bylo potřeba. Často sází na nejnižší cenu v domnění, že jimi zvolená difuzní folie vydrží a následně jsou nemile překvapeni, když skrze ni začne protékat a vzniknou nepříjemnosti, které sníží pohodu obyvatel domu. Přitom stačí tak málo, vybrat kvalitu, na kterou se budete moci spolehnout dlouhá léta!

Co může způsobit nekvalitní podstřešní difuzní folie?
Nyní si možná pohráváte s myšlenkou, jaké scénáře mohou nastat v případě, kdy bude použita méně kvalitní difuzní folie. Podíváme-li se na tuto problematiku z dlouhodobějšího hlediska, můžeme mluvit o vyšší spotřebě energií, vyšších nákladech vynaložených za pojištění nebo celkově sníženou funkci tepelné izolace. Dále zde můžeme zmínit vznik plísní a hniloby, což rozhodně nejsou věci zdravé pro život. Zapomenout nesmíme ani na riziko zatečení vody do obytných prostor a následného poškození zdí, v horším případě i nábytku či podlahy.

Jak vidíte, není toho málo, co může způsobit volba nekvalitní podstřešní folie, a z toho plyne, že je rozumnější vsadit na kvalitu, kterou slibují podstřešní difuzní folie Tyvek.

podstresni difuzni folie Tyvek

Testy hovoří jasně ve prospěch folií Tyvek
Není to tak dávno, co proběhly nezávislé testy. Testovalo se celkem 36 střech. Celkem 17 střech disponovalo materiálem Tyvek, které byly součástí střech již více jak 20 let. Dalších 19 střech disponovalo vícevrstvými nebo zátěrovými foliemi, které byly součástí střech méně jak 10 let.

Výsledky hovoří jasně. Podstřešní difuzní folie Tyvek i více jak po 20 letech ve střeše obstály na 94 %. Levné podstřešní folie po méně jak 10 letech obstály pouze na 21 %, což je oproti foliím Tyvek velice málo. A pokud by vás zajímalo, jak dopadly nejlevnější vícevrstvé folie, tak z nich neobstála vůbec žádná. I přesto, že podstřešní folie byly starší o několik let, jejich účinnost je daleko vyšší, a to svědčí o jejich vysoké kvalitě, na kterou se můžete spolehnout!

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze