Úvod

Vnější markýzy – efektivní ochrana před horkem

Nechcete mít doma úmorné vedro? Předejděte mu instalací stínící techniky! Vnější markýzy zamezují přehřátí interiéru, snadno se ovládají a umožňují výhled ven, i když jsou zatažené.


Účinná ochrana interiéru
Optimální řešení, které chrání interiér před žhavými slunečními paprsky, a zároveň umožňuje zachovat oční kontakt s vnějším prostředím, nabízí vnější markýzy AMZ. Jejich hlavní předností je, že absorbují sluneční záření ještě venku, tedy předtím, než vstoupí do místnosti, což významně zvyšuje jejich efektivitu. Nemalým přínosem umístění za oknem je i fakt, že nedochází ke zmenšení prosklené plochy.
Další výhoda instalace tohoto prvku spočívá ve vyšším vizuálním komfortu – oči nejsou díky tlumení odrazu světla tolik namáhány. To oceníte zejména při práci na počítači nebo při sledování televize.

Venkoni markyzy s postupnym zatazenim

Markýzy s manuálním ovládáním
Kromě účinné ochrany před horkem a škodlivým UV zářením patří mezi velké benefity vnějších markýz komfortní ovládání. Markýza vyrobená z odolného materiálu, srolovaná na válečku s pružinou a vložená do hliníkové kazety nad oknem, se manuálně ovládá pomocí tyče, a to o délce buď 80 cm, nebo 150 cm. Majitelé domů si v případě markýzy s manuálním ovládáním mohou vybrat z několika typů vnějších markýz v závislosti na typu okna: AMZ, AMZ NewLine, AME a AMB.

venkovni markyza AMZ Solar

Markýzy s dálkovým ovládáním
Vrcholem komfortu jsou markýzy na dálkové ovládání jako například typ AMZ Z-Wave. Zde k zajištění zastínění stačí stisknout tlačítko, na dálkovém ovladači, nebo na nástěnném ovládacím panelu. Markýzu lze přitom zastavit v libovolné poloze. Další možností je solárními články napájený typ AMZ Solar s dálkovým ovladačem, která má navíc čidlo intenzity světla. Obě tyto verze přinášejí výjimečně snadnou ochranu před nahříváním podkroví. Ve srovnání s vnitřními doplňky stínící techniky je jejich účinnost až 8x vyšší.

venkovni markyzy na otevrenych oknech

Výhled ven i v zataženém stavu
Stejně jako typy manuálních markýz umožňují také elektronicky ovládané markýzy výhled ven i v zataženém stavu.

Vnější markýzy navíc dávají možnost volby intenzity průsvitu od 1% do 10%. Jistě vás potěší, že si můžete vybrat hned z několika barevných odstínů ve dvou skupinách dle průsvitu.

venkovni markyzy - pohled zevnitr

Chraňte svůj interiér před horkem a přesvětlením i Vy a vyberte si markýzy dle Vašich potřeb. Spojení příjemného moderního designu, vysoké činnosti a příznivé ceny Vás příjemně překvapí. Více o jednotlivých typech najdete na stránkách www.fakro.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze