Úvod

Venkovní sauna: Zařiďte si stylový domácí wellness

Saunování nabízí řadu pozitivních účinků pro náš organismus. S pořízením sauny na svou zahradu si tento relax můžete dopřát kdykoliv, a to v příjemném prostředí přírody. Sauna je navíc stylovým doplňkem zahrady či terasy.


Finské venkovní sauny

Jedním z nejpopulárnějších druhů saun jsou finské sauny. Typická je pro ně vysoká teplota a suchý vzduch. Teplo je nejčastěji získáváno díky elektrickým kamnům, která jsou pokrytá lávovými kameny. Ovšem využít lze také dřevěná kamna, díky tomu nemusí být sauna závislá na přívodu elektřiny. Perfektně se hodí pro umístění na zahradu, kde se stane stylovým prvkem, a přitom nabídne spoustu skvělých účinků na naše zdraví. Užijte si relaxaci v soukromí domácí sauny.

Sudové a oválné sauny

Saunování podporuje imunitní systém, uvolňuje dutiny, slouží jako prevence alergií a infekcí a zlepšuje prokrvení končetin. Příznivě ovlivňuje celý náš organismus, přičemž blahodárně působí i na naši psychiku. Pokud hledáte tu pravou venkovní finskou saunu, nabízí se sudová sauna. Dostupné jsou různé rozměry, najdete tak to pravé pro menší i větší zahradu. Další možností je pak oválná sauna, která bývá prostornější. Mnohdy navíc disponuje také malou verandou, kde se můžete zchladit a osvěžit.

Saunové domky

Stylovou venkovní saunou je saunový domek. Na první pohled vypadá jako běžný zahradní domek, design je opravdu nenápadný. Uvnitř se přitom skrývá komfortní sauna. Vybírat můžete z různých modelů, snadno tak najdete ten pravý pro svou zahradu. Pak už jen stačí pořídit stylový zahradní nábytek, kde můžete také relaxovat. Získáte tak vlastní oázu klidu, kde můžete odpočívat, či strávit příjemný čas se svými blízkými.

Domácí sauna nabízí mnoho výhod, posílí fyzické i psychické zdraví, přičemž si můžete užít soukromí a klid vlastní zahrady.

Zdroj obrázku: Adelaides / Shutterstock.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze