Úvod

Vana nebo sprchový kout? Můžete mít obojí!

Hádáte se s partnerem, zda do svého malého bytečku s ještě menší koupelnou umístíte požitkářskou vanu, anebo praktický sprchový kout? Nehádejte se, milí přátelé, vždyť můžete mít obojí!


Kouzla a kompromisy 
Pokud se jeden z Vás nemá odstěhovat do jiného bytu, pak je třeba hledat vzájemné kompromisy. Přece jen, ve většině bytů si na rozdíl od domů obvykle nemůžete dovolit luxus dvou nebo dokonce tří koupelen. Jak tedy nalézt vhodný kompromis? Za úvahu zde stojí vana s praktickou vanovou zástěnou. Milovník koupelí díky této variantě získá svou vytouženou vanu. A jeho sprchomilný protějšek? Ten se může ve stoje oddávat své očistné terapii, aniž by přitom musel věnovat pozornost nezbedným kapičkám vody, které se dostanou mimo okraj vany. A které nikdo nechce vytírat! Ostatně taková vanová zástěna má i jiné přednosti. Například Vám při náhodném otevření dveří (jiným členem domácnosti) nebude táhnout na záda. Kromě toho během koupele navozuje pocit většího soukromí. A z jakých materiálů si můžete zástěnu pořídit? Z plastu nebo skla. Plastové zástěny sice dobře splní svou funkci (vydrží pěkné až deset let), kdežto krása skla promění každou koupelnu ve velmi elegantní a zároveň atraktivní prostředí.

Nový trend ve vzhledu sprch 
Uvažujete o moderní variantě sprchového koutu bez vaničky, nechcete však, aby odtok rušil vzhled Vaší nové koupelny? Vyjděte vstříc novým trendům v designu sprch a pořiďte si odtok integrovaný ve stěně. Dlažba tak bude působit uceleným dojmem a Vaše koupelna se tak bude moci pochlubit čistým designem. Tyto montážní prvky lze použít na všechny typy stěn.

Náš tip: Odtoky Geberit vybavené sofistikovaným systémem těsnění se dokážou vypořádat s velkými objemy vody. Absorbují až 0,85 l vody za sekundu. 

 

Vanové dveře pro větší komfort
Při výběru sprchové zástěny platí nepsané pravidlo „čím větší, tím lepší.“ Čím větší část vany zástěna pokryje, tím méně vody se dostane mimo ni. Ještě pohodlnější variantu přestavují vanové dveře. Ty si však stojí za úvahu pouze v tom případě, že máte rohovou vanu, případně vanu, která je umístěná podél celé koupelnové stěny. Novinku na trhu představují plně odstranitelné vstupní dveře, které jsou ideálním bezpečnostním prvkem každé koupelny pro seniory. Jakmile tyto dveře odstraníte, pohodlně a bez rizika můžete vstoupit do vany, anebo ji opustit.

Nekompromisní řešení 
Jestliže se na žádné z předchozích variant neshodnete, pak ještě připadá v úvahu další možnost, a to poskládat do koupelny obojí, tedy menší vanu i sprchový kout. Pokud však má být v koupelně, kde si každý prosadil svou, vůbec k hnutí, budete muset umístit svou pračku do kuchyně nebo do některé z technických místností. Dále toto řešení předpokládá efektivní využití prostoru.

Náš tip: Umístěte sprchový kout i vanu do jedné linie tak, aby na sebe přímo navazovaly podél stěny. Pro optické zvětšení koupelny lze použít sprchový box z čirého skla.

Seriál: Rekonstrukce koupelny
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze