Úvod

VODNÍ VÁLEC – zajímavá svítící dekorace

Nedávno jsme objevili nevšední svítící dekoraci – vodní válec, kterým proudí bublinky a navíc umí měnit barvu světla. Zajímalo nás, kde vznikl nápad pro tento zajímavý doplněk interiéru a jak vlastně funguje a proto jsme vyzpovídali jeho stvořitele pana Karla Srbeckého.


Pane Srbecký, řekněte nám, kdy a jak vznikla idea vodního válce?
Myšlenka vodního válce s bublinkami, je poměrně známá záležitost. Moje firma se mimo jiné zabývá také stavbou terapeutických místností na klíč a při této příležitosti jsme narazili na potřebu vodních válců. Jelikož jsme u nás nenašli žádného výrobce, který by dokázal splnit naše požadavky, rozhodli jsme se jít cestou vlastního vývoje a výsledkem je celá škála různých modelů, které máme v nabídce.

Jak vodní válec funguje a jaké nabízíte velikosti?
Jedná se o velmi jednoduché zařízení, stačí jej postavit na místo určení, naplnit speciálně upravenou vodou, kterou rovněž vyrábíme, připojit do zásuvky a je hotovo. V nabídce máme válce o průměrech 10cm, 15cm a 20cm a výškách od 1m do 2m. Není samozřejmě problém vyrobit jakýkoliv jiný rozměr na zakázku.

Je barva světla volitelná nebo se mění automaticky?
K ovládání barev slouží dálkový ovladač, na kterém můžete jednoduše nastavit požadovanou barvu, změnit intenzitu světla nebo zvolit některý z automatických programů na výměnu barev. Díky vysokému výkonu podsvícení můžeme v interiéru navodit různé barevné nálady podpořené zvukem bublající vody.

barevne svetlo vodniho valce


Rodiče malých dětí určitě napadá, zda je dekorace vhodná do dětského pokoje? Co se stane, když spadne na zem?

Je to úplně stejné, jako s každým jiným spotřebičem. Naše vodní válce jsou sami o sobě stabilní a v žádném případě nehrozí jejich převrácení. Samozřejmě nabízíme i možnost pevné instalace s uchycením vodního válce ke zdi v jeho vrchní části.

Není hlučný? Doporučil byste jej např. do ložnice?
Naše vodní válce jsou konstruovány tak aby byl slyšet pouze efekt bublající vody, to byl i primární úkol pro terapeutické místnosti, protože tento zvuk má blahodárné účinky na lidský organismus.

vodni valec v kuchyni

Do jakých prostor je vodní válec určen?
Vodní válce nachází uplatnění jednak v komerční sféře, například ve vstupních halách, čekárnách, hotelech a potom samozřejmě u malospotřebitelů, kteří si chtějí dopřát netradiční dekoraci do interiéru svého bytu k relaxaci.

Je nutná výměna vody nebo je nutná nějaká údržba?
Díky speciální náplni našeho válce není potřeba výměna vody, pouze se doplňuje malinké množství díky odparu. Tento je však minimální neboť každý válec má krytku ve které je pouze malý otvor pro unikající vzduch. Další údržba není potřeba.

Pane Srbecký velmi Vám děkujeme za příjemný rozhovor a přejeme Vám mnoho spokojených zákazníků.

logo vodni valce
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze