Úvod

Tipy na kvalitní stavebniny i moderní nářadí

Kvalita stavby či rekonstrukce nezávisí pouze na lidském faktoru, ale svou neoddiskutovatelnou roli hrají rovněž špičkové stavebniny a spolehlivé nářadí. Na následujících řádcích proto naleznete několik tipů právě z těchto oblastí.


Kdo chce stavět, musí dobře vybírat
Útulný dům je snem snad každého z nás. K tomuto cíli sice vede vícero cest od nábytku až po bytové doplňky, ale v mnoha případech se neubráníme ani náročnějším rekonstrukcím či přestavbám. V takovém případě jsou ovšem naprostou nezbytností prvotřídní stavební materiály, jakož i kvalitní nářadí, jelikož se bez těchto položek rozhodně neobejdeme.

Moderní nářadí: velice důležitý aspekt pro dobře odvedenou práci. Aktuálně máte i v této oblasti na výběr z mnoha produktů. Za všechny jmenujme alespoň vibrační brusky. Ovšem pozor! Ne všechny tyto výrobky jsou vhodné k opracování každého materiálu. Naleznete tak např. vibrační brusku vhodnou pro opracování sádrokartonových desek, ale neplatí to obecně.

Místo v interiéru: mnoho z nás má jistě alespoň občas pocit, že by to v interiéru chtělo více místa. Jak toho ale dosáhnout? Vyzkoušet můžete kupříkladu půdní schody s možností „ukrytí“ do stropní konstrukce, avšak řešení představují i stavební pouzdra pro posuvné dveře. V současné době navíc existuje pestrá nabídka stavebních pouzder, takže máte jistotu, že se vybraná varianta bude hodit právě do vašeho interiéru.

Stavby na zahradě: pokud zvažujete stavbu pergoly či altánu, jedny z nejvhodnějších stavebních materiálů představují OSB desky a KVH hranoly. Ba co více, právě kombinace OSB desek a KVH hranolů je ideální při stavbě celých dřevostaveb!

Zateplení fasády: aktuální téma. Chcete-li ušetřit výdaje za topení, zateplené fasády Vám to umožní. Nejpoužívanějším materiálem je přitom fasádní polystyren, jenž je zejména díky svým vlastnostem vhodný k tepelné izolaci domů.

Střešní krytina: jaké materiály použít na střechu? Možností je pochopitelně více. Kromě oblíbených pálených tašek a asfaltových šindelů se jistě osvědčí i plechová krytina, která je vysoce odolná proti všem nepříznivým
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze