Úvod

Tečku za plísní v bytě udělá ETERNAL

Nátěrové hmoty ETERNAL IN steril a ETERNAL IN Thermo jsou řešením, jak se navždy zbavit problému jako je plíseň na zdi, plíseň v bytě, bakterie, a to zcela ekologickou cestou. Jde systémové řešení představující zcela nový, ojedinělý postup, jak na plíseň a bakterie.


ETERNAL IN Thermo
Mokré zdi vlivem srážení vzdušné vlhkosti či tepelných mostů je na místě neprodleně sanovat odstraněním samotné příčiny. Projevy nacházíme na nejtypičtějších místech, jako jsou rohy místností, kouty, ostění oken, dveří apod. Jestliže se nejedná o zatékání, ale o kondenzaci vlhka na nejstudenějších místech na stěně, je možné se tomuto jevu zabránit použitím termoizolační barvy ETERNAL IN Thermo. Ta zvyšuje povrchovou teplotu zdí, zabraňuje jejich vlhnutí a vytváří prostředí, ve kterém se plísním nedaří či mají výrazně zhoršené podmínky ke svému růstu.

ETERNAL IN steril
ETERNAL IN steril
Je unikátní bílá disperzní omyvatelná malířská barva určená k prevenci i potlačení biotického napadení stěn v interiéru (plísně, bakterie, mikroorganismy). Uplatnění najde všude tam, kde je vyžadována maximální sterilita prostředí, v místech s vysokou vlhkostí a rizikem výskytu plísní a bakterií. Díky své samodezinfekční schopnosti vytváří v bytech a domech zdravé prostředí pro alergiky a astmatiky či představuje vysoce účinné řešení pro zmírnění a sanaci následků způsobených povodněmi. Barva je odolná, omyvatelná, paropropustná s vynikající otěruvzdorností.

Princip fungování ETERNAL IN steril
Každý mikroorganismus (plísně, kvasinky, houby, bakterie) má buněčnou stěnu, která mu dává tvar a drží ho pohromadě. Součástí buněčné stěny jsou ionty. ETERNAL IN steril funguje jako iontoměnič, který v místě dotyku s buněčnou stěnou, provede její narušení. Tím dojde zeslabení natolik, že vysoký vnitřní buněčný tlak způsobí její protržení a následnou smrt buňky. Buňka se proti tomu neumí účinně bránit, ani si vybudovat odolnost. Proces likvidace buněk je čistě dotyková záležitost. Rozhodně však není na místě se obávat rozkladu lidských buněk, např. při potřísnění.
princip fungovani nateru ETERNAL IN steril

Proč malovat barvou ETERNAL IN steril
  •  Protiplísňový nátěr - účinkuje i na odolné typy plísní, bakterií i kvasinek
  •  působí trvale, jeho funkčnost v čase neklesá
  •  má samodesinfekční funkci
  •  buňky si na něj nemohou vytvořit odolnost
  •  je odolný, omyvatelný, paropropustný
  •  TOP ekologický produkt na trhu
  •  preventivní nátěr stojí méně než odstraňování následků napadení
Když je plíseň na stěně, co s tím?
Toxiny plísní se nejčastěji šíří na místech, kde rostou, tj. vyskytují se na vnitřních malbách, vnějších omítkách, prorůstají zdivem a velmi často plují ovzduším spolu s jejich sporami. Jejich povrchové odstraňování rozhodně nestačí! Zásah je nutný do hloubky zdiva pro odstranění zárodků prorostlého podhoubí.

Nejpoužívanějšími prostředky proti plísním jsou přípravky na bázi chlornanů. Po nastříkání na plíseň to v ní pěkně zašumí, povrch plísně krásně zbělá, splyne s okolní bílou malbou a my snadno nabýváme dojmu, že požadovaného efektu bylo dosaženo. Nenechme se však oklamat estetickým účinkem. Chlornan sice zahubí a vybělí povrch plísně, současně se však touto chemickou reakcí přemění na chlorid (většinou chlorid sodný – kuchyňskou sůl) a tím navždy ztratí svůj účinek.
Pod vybělenou plísní, v hloubce omítky či zdiva, však zůstává podhoubí, které není ve většině případů chlornanem vůbec zasaženo. Žije dál a po čase vytvoří nové plodnice plísně. To však není zdaleka všechno. Vzniklý chlorid zůstává rozpuštěný ve vlhkosti na ošetřené ploše, udržuje její zavlhčení a tím zlepšuje podmínky pro opětovný růst plísní. Zjednodušeně řečeno, plíseň ještě přikrmuje. Proto je nutné tyto přípravky pro udržení efektu používat stále častěji.

ETERNAL odstranovac plisni

Pro skutečné odstranění plísní je třeba použít likvidační přípravky s dlouhodobým účinkem, proto zvolte specialistu ETERNAL odstraňovač plísní. Jeho použití není sice spojeno s okamžitým vizuálním efektem (vybělením), o to větší, silnější a dlouhodobější je jeho protiplísňový účinek. Veškeré porosty plísní před aplikací přípravku nejprve mechanicky odstraňte. Nejlépe navlhčením a oškrábáním nebo umytím houbou. Plísně nikdy neodstraňujte za sucha! Do ovzduší by se rozptýlilo velké množství spor, které mohou být při vdechování nebezpečné. Mechanické odstraňování plísní není samoúčelné, umožní přípravku proniknout hlouběji do podhoubí.

Očištěné místo nechejte dobře uschnout a poté aplikujte ETERNAL odstraňovač plísní. Povrch je třeba maximálně prosytit, aby přípravek co možná nejvíce pronikl do podkladu a zasáhl podhoubí. Kromě toho tak vytvoříte zásobu účinných látek, bránících novému napadení. Místo, do hloubky zbavené plísní, je možné opět vymalovat. Je-li výskyt plísně dán vlhnutím zdí, pak rozhodně uvažujte o jejich zateplení použitím termoizolační barvy ETERNAL IN Thermo. Chcete jen vymalovat? Rozhodně neriskujte a zvolte přípravek, na kterém plísně nikdy nevyrostou, vnitřní malířskou barvou ETERNAL IN steril.

www.barvy-eternal.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze