Úvod

TENDENCE – již 16. ročník veletrhu interiéru a designu

Termín konání: 15.- 18. 9. 2011, Místo konání: Výstaviště Praha-Holešovice. Na letošní podzim se opět připravuje tradiční, v pořadí již 16. ročník mezinárodního veletrhu interiéru a designu TENDENCE 2011. Tato událost proběhne opět v podzimním termínu od 15. – 18. září 2011 na Výstavišti Praha Holešovice.


Veletrh Tendence má za sebou již 15 úspěšných ročníků, naším mottem vždy bylo naplnit význam slov TRADICE – KVALITA – PRESTIŽ. Naší velkou předností je vždy kvalitní a především pestrá marketingová kampaň. I pro letošní ročník veletrhu připravujeme tisk PŘEDKATALOGU, který bude opět složen z fotografií těch nejzajímavějších interiérů a produktových novinek. Předkatalog bude měsíc před veletrhem vložen do interiérových časopisů a rozeslán na databázi architektů. V letošním roce projevilo o vklad předkatalogu zájem již 5 časopisů, což je více než v roce 2010 (Design&Home, Moderní byt, Royal Report, Domov a Profi Florista). Tradicí je také překvapení v podobě guerillové akce těsně před konáním veletrhu. V loňském roce měla podobu happeningu na pražských mostech, pro letošní rok chystáme novinku. Samozřejmostí jsou billboardy, inzerce v MHD, rozhlasové spoty, inzerce a PR články v časopisech, denním tisku a na internetu.

Tendence bude opět složena z části zaměřené na dekorace, stolování a bytový textil a z části nábytkové. Letošní ročník je doplněn o souběžné výstavy Fórum kuchyní a Světlo a design. Novinkou je znovuoživení veletrhu BONEXPO, který se zaměřuje na dárky a exkluzivní předměty a bude také probíhat společně s veletrhem Tendence. 

Veletrh TENDENCE, který se již tradičně těší vysoké účasti z řad vystavovatelů i návštěvníků, má i letos svá velká lákadla. V sekci nábytku se představí řada renomovaných vystavovatelů. Jedním z takových je například společnost DE.FAKTO DESIGN s.r.o. Tato firma je součástí showroomu exkluzivního ateliéru designu a architektury  de.fakto. Na veletrhu Tendence představí bytové doplňky, osvětlení, kolekce drobného nábytku a sedacích souprav. V letošním roce se velké ploše představí také pobočka prodejního řetězce designového nábytku a doplňků společnost DesignOutlet.cz. Tato společnost vstoupila na český a slovenský trh v roce 2008. Hlavní strategií je nabízet moderní nábytek ve vysoké kvalitě, za příznivou cenu a s okamžitou dostupností. Unikátní řešení osvětlení vašeho interiéru představí společnost OXYGENIC s.r.o. Jedná se o svítící nábytek značky Moree. Multibarevná LED technologie vytváří kompletní barevné spektrum. Svítící nábytek se vyrábí ve variantách indoor a outdoor. Dalším novým vystavovatelem je Saffron Sleeping Concept - výrobce postelí a matrací z nejkvalitnějších přírodních materiálů jako jsou koňské žíně, přírodní kaučuk, kokosové vlákna, vlna a bavlna. Výrobní proces vychází z původních výrobních postupů používaných v Dánském království. Je obohacený o využívání moderních technologií zpracování a výroby přírodních materiálů, které dodávají unikátní požitek ze spánku. Saffron Sleeping Concept je pro vás ideálním partnerem v oblasti pohodlného a zdravého spánku. Společnost Stakohome Network s.r.o. nabídne unikátní kompletní řešení pro inteligentní byt a dům. V nabídce je řešení inteligentních elektroinstalací, automatizací a slaboproudých systémů v bytech a rodinných domech včetně návrhů, projekcí a realizací. Chybět nebude ani tradiční český výrobce nábytku společnost JECH CZ s.r.o., která dodává sedací soupravy, křesla, židle, konferenční stolky a sedací nábytek pro pečovatelství a zdravotnictví. Společnost JECH nabízí perfektní řemeslné zpracování, masivní dřevěnou konstrukci, více jak 300 druhů potahových látek, 10 barevných odstínů dřeva, záruku 5let. Další z tradičních českých firem je společnost Exit 112, která se zaměřuje na sortiment sedacího nábytku. 

  

Letošní největší událostí bude ale společná prezentace společností Himolla, K+W Pölstermöbel a Mobax. Tyto společnosti tvoří jeden velký stánek o velikosti 600 m2. Německá jednička v čalouněném nábytku společnost Himolla Polstermöbel se představí na veletrhu Tendence poprvé. V nabídce této společnosti naleznete moderní i klasické sedací soupravy, relaxační křesla a nábytek do jídelen. Zastoupení pro ČR má společnost Mobax ČR, s.r.o.

    

Velmi bohatý sortiment představí i firmy zabývající se bytovými doplňky. Společnost LUIS s.r.o. – to jsou kuchyňské a bytové doplňky. Kvalitní kuchyňské a bytové doplňky, nástroje, nože, nádobí, keramika a mnoho dalších, od prestižních zahraničních firem ASA SELECTION, BRABANTIA, BY INSPIRE, CILIO, KYOCERA, KÜCHENPROFI, LEGNOART, ROBEX, RONA, WILLIAM LEVENE, které zastupují. Nové typy váz představí firma Paramit s.r.o. Pro letošní podzim připravili skutečně pestrou nabídku novinek, které poprvé představí na veletrhu Tendence. Nádherné vázy, které dávají možnost vyzdobit si svůj byt vkusně a útulně. Pod značkou Paramit najdete věci, které  přináší radost a potěšení. Váza je doplňkem, který podtrhuje krásu domova. CEDR group, s.r.o. -česká společnost zastupující na českém i slovenském trhu renomované značky hraček, interiérových doplňků, skla, melaminu a kuchyňských doplňků – HOFF interieur, ZAK, NICI, Bastion collection, Jet by ter Steege, Lékué, Pralibel. Na veletrhu představí novou kanadskou značku Cuisipro – vše pro vaření! Dalším ze zajímavých vystavovatelů je společnost Bella Rose. V nabídce této společnosti najdete především dekorace a bytové doplňky inspirované romantikou venkova a elegancí skandinávského designu. DEMDACO znamená mnohem víc, než jen dárky nebo dekorace. Předností jejich linií je vysoká umělecká a estetická úroveň a jejich přáním je nabízet vkusné a estetické předměty, které mají svoji duši a příběh. Společnost Kolouch Import s.r.o. je zaměřena na import a velkoobchodní prodej obsáhlého sortimentu dekorací, svíček, svícnů, dárkových předmětů, keramiky, váz, umělých květin, bytových doplňků, dekorací do zahrady a v neposlední řadě nábytku. Důležitou součástí  firmy je dovoz a velkoobchodní prodej kvalitních zahraničních vín  a také nově je dovoz kvalitního palisandrového nábytku. Zapomenout nesmíme na Ego dekor collection, kterou uvádí firma EGO DEKOR. Tato kolekce obsahuje originální dekorace a doplňky pro dům i zahradu v provensálském stylu. Doplňky do kuchyně i do celého domu, dárky, hrnce a pánve, sklo a porcelán – to je spektrum nabídky firmy MOBAX vítejte doma! Mobax výhradně zastupuje tyto značkyfirem: Maxwell&Williams, Silit, Nextime, WMF, Cilio, Philippi, Küchenprofi a Original Kaiser. Představí se společně s německými nábytkáři na stánku o ploše 600 m2.

     

Z oboru svítidel upozorníme na společnost Selene spol. s r.o., která nabízí v České republice sortiment svítidel Artemide – od proslulých interiérových svítidel klasické kolekce a ručně vyráběných skleněných svítidel Artemide Collezioni, přes osvětlovací systémy Artemide Architectural až po venkovní svítidla Nord light. Firma Artemide se kvalitou designu svých výrobků právem řadí na čelní místo mezi světovými výrobci svítidel. O této skutečnosti svědčí např. řada svítidel zařazená do stálé kolekce Muzea moderního umění v New Yorku. Další z významných firem je společnost Alhambra, která představí unikátní moderní svítidlo Labirinto. Labyrint pravidelných tvarů připomínající strukturu včelího úlu se stane dominantou každého interiéru. 

 

V rámci veletrhu Tendence opět připravujeme i sekci Fórum kuchyní. Po loňském úspěšném startu představí i letos řadu novinek a současných trendů z tohoto oboru. Návštěvníci se mohou těšit na prezentace celé řady kuchyňských spotřebičů a spotřebičů do domácnosti.

Jedním z vystavovatelů, který se představí na výstavě Fórum kuchyní je společnost HP Tronic, která bude prezentovat např. robotické vysavače značky Ecovac, dále výrobky řady Hyundai Retro Style a nebo meteostanice značka Hyundai. Vysavače značky Ecovac vzbuzují právem pozornost, protože to jsou pomocníci, kteří vysávají sami. Jsou vhodné pro všechny typy podlah a díky rotač­nímu kartáči také pro koberce s nízkým vlasem. Díky své malé výšce se dostanou i na těžko dostupná místa, např. pod pohovky a postele. Značka Hyundai představí své oblíbené meteostanice, které měří kromě venkovní teploty také teplotu uvnitř místnosti, vlhkost vzduchu, barometrický tlak, některé modely také východ a západ Slunce a Měsíce, fáze Měsíce a speciální meteostanice mají i další jedinečné funkce. Poradí také, zda si s sebou přibalit deštník a funkce Weather Girl či Boy vám dokonce názorně ukáže, zda stačí svetřík nebo budete potřebovat kabát a šálu. Dalším vystavovatelem je společnost Trachea, která je zaměřena na výrobu komponentů pro nábytkářský průmysl, kterými jsou polotovary (v současnosti především kuchyňská dvířka) zhotovené z frézovaných desek MDF a potažené PVC fólií. Veškerá výroba probíhá zakázkově na základě objednávek odběratelů. Výroba je možná od několika kusů pro maloodběratele až po dodávky komponentů řádově v tisících kusů pro velké odběratele - výrobce nábytku i obchodní firmy. Jedním z dalších vystavovatelů je společnost Lipava. Firma Lipava se zabývá výrobou nábytku, především vestavěných skříní na míru, kuchyní na míru a dalšího zakázkového nábytku jako jsou dětské pokoje, komody, předsíňové stěny, postele, noční stolky a další. Společnost neustále rozšiřuje sortiment materiálů, tak aby odpovídal současným trendům. Pro výrobu skříní i kuchyní, inovují drátěné systémy a další doplňky. Na výstavě Fórum kuchyní se bude prezentovat také společnost Fast, která představí tři značky: Sodastream, Haier a legendární značku Philco, která se vrací na náš trh. Název Philco se stal pro několik generací spotřebitelů symbolem kvalitních elektrospotřebičů, především praček. Proto je jistě dobrou zprávou, že se tento tradiční výrobce vrací na evropský trh, a to s výrobky, které vynikají nejen vysokou kvalitou a vstřícností k uživateli, ale zároveň i šetrným přístupem k životnímu prostředí.

Kromě kvalitního a designově propracovaného zboží bude pro návštěvníky připraven i doprovodný program. Oblíbená přehlídka top design se uskuteční i v letošním roce a půjde opět o zajímavou podívanou. Připraveny jsou i další dvě soutěže se společnostmi Exit 112 a Alhambra.

Změny chystáme i pro samotný areál Výstaviště Praha Holešovice. Navýšena bude kapacita parkoviště a připraveny budou také nové restaurace a kavárny. Určitě upozorníme na novou sushi restauraci, kterou pro Vás připraví společnot Culinaria šéfkuchaře Honzy Řepy. Tato společnost pořádá i kurzy výroby sushi.

Věříme, že i letošní ročník veletrhu Tendence zůstane příjemnou, krásnou a přínosnou akcí, která se stane inspirací pro zařizování Vašich domovů.

Další informace na webových stránkách veletrhu www.tendence.eu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze