Úvod

Stínící prvky do našich oken

Jak správně zvolit stínící techniku, která by byla vhodná do našich oken? Klasické žaluzie? Ale ty má přece každý… Látkové roletky? Ano jsou krásné, ale mají u nás doma vůbec smysl… Důležité rozhodnutí, které není vždy tak jednoduché. Nejdůležitější otázka, na kterou je třeba si odpovědět je: „Co od toho vlastně očekávám“.


Široký výběr stínících prvků do našich oken
Klasická šroubovaná okna už si mnozí z nás ani nepamatují. Tato okna jsou nahrazována moderními plastovými, dřevěnými, či hliníkovými okny. Stejně tak jak jde dopředu modernizace a vývoj v oblasti výroby oken, tak stejným tempem jde dopředu i vývoj stínící techniky. Společnost SunWay tento vývoj pravidelně sleduje. Zaměstnanci se účastní různých výstav, školení a studií materiálů týkajících se této problematiky.

Moderni interierova stinici technika

Interiérová stínící technika
Nejoblíbenějším prvkem interiérové stínící techniky stále zůstávají žaluzie. Možnost naklápění lamel (regulace prostupu světla) a především cena. Na základě těchto parametrů volí lidé tento prvek. V posledních letech se stávají velmi oblíbeným prvkem na našich oknech látkové roletky. Zde je pro zákazníky důležitý široký výběr látek (společnost SunWay nabízí téměř 300 látek). Velkou popularitu si získávají i tzv. plisé žaluzie. Skládaná látka s možností stahování v obou směrech, pestrý výběr barevného a typového provedení a v neposlední řadě cenová dostupnost. To z plisovaných žaluzií dělá hit posledních let.

Latkove rimske rolety jsou velice elegantni

Exteriérová stínící technika
Ideální ochranou proti přehřívání interiéru našeho domova je prakticky jakýkoliv stínící prvek umístěný „před“ našimi okny. Do rodinných domů lidé volí nejčastěji venkovní rolety a to především z důvodu vyšší bezpečnosti. Nejoblíbenějším prvkem venkovního stínění ale stále zůstávají venkovní žaluzie, které mají přednost v možnosti naklápění lamel a tím i možnost plynulé regulace prostupu světla do bytu.

Venkovni zaluzie zabrani prehrivani interieru

Jako stínění našich oken lze použít i tzv. svislé fasádní clony. Tyto clony mají přednost především v malém boxu a v použití speciální tkaniny Soltis, která byla vyvinuta speciálně pro toto použití. Potah má vynikající vlastnosti odrazivosti slunečných paprsků. Další neocenitelnou vlastností je pak viditelnost přes tuto tkaninu z interiéru ven, necítíme se tak uzavřeni a máme zachovaný výhled z našich oken.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze