Úvod

Screenové rolety jako doplněk moderního domu

Hledáte účinné řešení, jak snížit náklady na vytápění a klimatizaci, a zároveň ochránit svůj interiér před vnějšími vlivy? Pořiďte si screenové rolety, které díky svému nadčasovému vzhledu sluší všem moderním domům.


Moderní exteriérové stínění
Screenové rolety představují velmi elegantní a vysoce účinnou variantu moderního exteriérového stínění. Díky jejich nadčasovému vzhledu je snadno sladíte s designem svého domu. Hlavním důvodem instalace jsou samozřejmě výhody, které screenové rolety svým majitelům přináší.



Proč screenové rolety

Hlavní předností screenových rolet je, že významně snižují náklady na provoz domu, tedy v chladném období především náklady na vytápění a v létě na klimatizaci. Přitom dokážou omezit proudění teplého a studeného vzduchu v interiéru, aniž byste měli pocit uzavřeného prostoru. Ve variantě ZIP navíc mohou fungovat i jako síť proti hmyzu. Screenové rolety dále slouží jako clona, která pomáhá regulovat intenzitu světla pronikajícího do místnosti, a v případě potřeby interiér ochrání také před ostatními vnějšími vlivy, jako je déšť, sníh, vítr, a samozřejmě také zvědavé pohledy zvenčí.


Typy rolet
Screenové rolety mají dva základní typy, a to LOCKSCREEN a SCREEN. V prvním případě je látka napnuta ve speciálních vodících lištách. Toto řešení je vysoce stabilní také v extrémních podmínkách, například za silného větru a umožňuje zastínit velmi široké plochy. Varianta SCREEN s volně napnutou látkou mezi spodní lištu a box (přičemž spodní lišta může být viditelná nebo krytá ve spodním lemu látky) se těší velké oblibě. Každý ze systémů je tedy vhodný pro různá řešení. Na oba typy rolet se používají látky, které se pyšní nejen velice atraktivním vzhledem, ale především vynikajícími užitnými vlastnostmi. Jsou vysoce odolné vůči vnějším vlivům a vyznačují se dlouhou životností.


Osvědčená kombinace
V praxi se velice osvědčila kombinace výhod screenových a předokenních rolet. Současná instalace obou prvků nejenže přispěje ještě k vyšším úsporám nákladů na provoz domácnosti, ale také odradí případné zloděje od jejich pokusů o vniknutí do domu. Oba prvky umožňují zastínit rozsáhlé prostory, neboť lze ovládat více rolet najednou a sdružovat je. Screenové rolety i předokenní rolety, stejně jako všechny prvky stínící techniky Minirol, se ovládají motorovými pohony, pomocí drátového či dálkového ovládání i programovatelných jednotek.

Více o moderních řešeních exteriérového a interiérového stínění najdete na www.minirol.cz.

Prodejní a servisní síť najdete zde.


Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze