Úvod

Montelli – inovativní materiál pro moderní kuchyni

Autorizovaný dovozce materiálů od výrobce DuPont pro výrobu kuchyňských a koupelnových desek, Cortrade spol. s r. o., nedávno představil jako novinku kolekci kuchyňských dřezů s nerezovým dnem vyrobenou z materiálu Montelli. Chtěli jsme se dozvědět o této novince více, a proto jsme jednateli společnosti panu ing. arch. Stanislavu Petráškovi položiliněkolik otázek.


Montelli je na trhu novinkou, kterou většina z našich čtenářů zatím nezná. Abychom mohli Montelli přiblížit, lze ho přirovnat k některému z přírodních nebo umělých materiálů, které se používají v interiéru?
Materiál Montelli je jeden z řady produktů americké společnostiDuPont. Montelli je umělý kámen s obdobnými vlastnostmi jako materiál Corian, jehož jsme také distributory. Montelli na našem trhu není novinkou, ale do této doby bylo možné vyrábět z Montelli kuchyňské desky pouze s bílými dřezy. V současné době jsme představili jako novinku kolekci dřezů z materiálu Montelli s nerezovým dnem. To znamená, že zákazník si může objednat desku včetně dřezu v barvě desky s nerezovým dnem v celé nabízené barevné škále umělého kamene Montelli – Basic a Ultra.

Jaký je tedy kvalitativní rozdíl mezi Montelli a Corianem? Jsou tyto materiály cenově srovnatelné?

Oba materiály mají téměř totožné uživatelské vlastnosti. Corian se dá tepelně tvarovat a Montelli ne, ale frézováním lze snadno vytvořit zaoblené přechody kuchyňské desky ke stěně nebo do dřezu či do prostoru. MateriálMontellije vyráběný na bázi polyesterových pryskyřic (řada Basic), proto je oproti Corianu, který je z akrylátové pryskyřice, cenově dostupnější.

bila kuchynska pracovni deska

Jaké jsou hlavní přednosti tohoto materiálu? Kdybyste měl vyjmenovat tři nejdůležitější, které by to byly?
Jsou to stejné vlastnosti jako u materiálu Corian.
Montelii je:
1. nenasákavý
2. bezesparý
3. velice hygienický materiál.

Pokud jde o estetické kvality, má zákazník možnost volby vzhledu? Jak pestrá je nabídky?
Zákazník má možnost si vybrat z 66 odstínů barev Montelli Basic a Ultra.

zelena kuchyne

Montelli je tedy ideální do kuchyně. Má své uplatnění také v koupelně? Kde všude lze vlastně tento materiál využít?
Matriál Montelli lze použít všude, kde jsou vysoké nároky na hygienický a bezespárý povrch, tzn. v kuchyních, koupelnách, ale třeba i v lékařských ordinacích.

A co údržba?
Údržba kuchyňské linky z materiálu Montelli je velice snadná, díky neporéznosti a bezesparosti materiálu si vystačíte s běžným kuchyňským čističem a houbičkou. V případě poškození linky je také řešení velice snadné. Montellije neodmyslitelně obnovitelný, protože je pevný a homogenní skrz naskrz. Většinu mechanického poškození lze opravit na místě odbornou firmou tak, že bude dosaženo obnovy originálního, hladkého, hygienického a pevného povrchu.

Kde se mohu s Montelli blíže seznámit?
Nejen s materiálem Montelli, ale také s matriálem Corian se můžete seznámit na našich webových stránkách nebo přímo u nás v showroomu v Hradešínské 2144/47 na Praze 10.

Pane ing. arch. Petrášku, děkuji Vám za rozhovor a přeji společnosti Cortrade mnoho spokojených zákazníků.

Cortrade logo

www.cortrade.eu
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze