Úvod

Rozhovor na téma: Interiérové dveře s motivem

Při výběru dveří bychom měli pamatovat na to, že uzavírají místnost, a dotvářejí její konečný vzhled. Pokud nechcete mít doma jen tak obyčejné dveře, jistě Vás bude zajímat, kde mají krásnou kolekci interiérových dveří, navíc s možností výběru motivu.


Inspirujte se
Kolekce Inspirace 2011, kterou jsme objevili na stránkách českého výrobce www.novedvere.cz, nás zaujala svou neobyčejnou krásou. Díky použití nejmodernějších technologií digitálního tisku na sklo, stejně jako na plochu dveří si můžete nechat vyrobit dveře s libovolným motivem. Protože jsme se o kolekci Inspirace 2011 chtěli dozvědět co nejvíce, vyzpovídali jsme paní Čechovou z firmy CAG s.r.o., která tyto krásné dveře vyrábí. 

Vaše dveře působí dojmem uměleckého díla. Kde se zrodil nápad vyrábět dveře s motivem?
My se v CAG odjakživa snažíme co nejlépe pochopit přání našich zákazníků a umět jim nabídnout více, než ostatní – vyrábíme zásadně na zakázku pro konkrétního člověka, takže od začátku umíme ovlivnit spoustu prvků, ať již to jsou rozměry, tvary, umístění rámečků a podobně – tak, aby se zákazník nemusel nechat limitovat nějakou uzavřenou katalogovou nabídkou, ale mohl skutečně dostat to, co by se mu nejlépe hodilo a líbilo. Samozřejmě existují nějaké technologické limity – ale kde to jde, rádi podpoříme individuální přání. A s vývojem nových technologií digitálního tisku se nám i zákazníkům v podstatě otevřel obrovský prostor pro fantazii a kreativitu a zároveň pro realizaci vlastních, dosud nesplnitelných představ. Spolu s architekty jsme tedy připravili kolekci vlastních motivů, které jsou hravé, svěží a přitom elegantní, z nichž si zákazník může vybrat, ale zároveň má možnost skutečně si nechat vyrobit dveře s motivem, který si sám určí.

  


Můžete nám přiblížit technologii, jakou se motivy na dveřích se vyrábějí?
Je to metoda digitálního tisku, a to buď na sklo, nebo na plochu dveří. Je možné tisknout jak vektorové obrázky, tak fotografie, můžete mít motiv přes celé křídlo, nebo třeba jen menší, nenápadný – právě tak, jak vám bude nejlépe vyhovovat.

Takže se jedná o velmi precizní práci. Jsou tyto dveře dražší než obyčejné?
Logicky musí být – i když to nemusí být nijak výrazné. Opět záleží na konkrétním použití – můžete mít běžně prosklené dveře, do nichž si vyberete sklo s motivem – a pak platíte příplatek za toto sklo, kde samozřejmě záleží na ploše, materiálu a podobně. V případě individuálních přání samozřejmě i cena musí být kalkulována individuálně.

Poskytujete v současné době svým zákazníkům nějaké zajímavé nabídky?
Ano, tato kolekce je nová, takže v tuto chvíli na ni máme zaváděcí ceny – to znamená 10% slevu na jakékoliv dveře z kolekce Inspirace 2011.

Které dekory patří mezi nejvyhledávanější?
Každému se líbí něco jiného – takže i mezi našimi vlastními dekory si někteří vyberou právě to, co jiné nezaujme – a přesně tak to mělo být. Kolekce je rozmanitá, některé motivy jsou výraznější a barevnější, jiné naopak decentnější. Většina našich dekorů se dá i jen vypískovat, takže působí nenápadně a přitom nápaditě. Můžeme ale jednoznačně říci, že s největším ohlasem se setkaly motivy Butterfly a Square.

 
Máte v nabídce také motivy do dětského pokojíčku?
V současné chvíli vyloženě dětské motivy v naší kolekci nemáme. To ovšem neznamená, že nejsme schopni je nabídnout – záleží pouze na přání zákazníka, bude-li mít například jeho dítě oblíbený motiv nějakého zvířátka, není problém takový motiv připravit.

A co si počít s dveřmi, když dítě motiv na dveřích omrzí?
To byl právě jeden z důvodů, proč jsme zatím dětský motiv do kolekce nezařadili. V tuto chvíli se totiž zaměřujeme hlavně na digitální potisk na sklo – a to je „napořád“ – v případě, že byste chtěli motiv změnit, je třeba vyrobit nové sklo a dveře přesklít (což u některých modelů nelze). Pro krátkodobější použití je tedy vhodnější potisk plochy, která se dá případně přelepit.

Mohu si nechat dát na dveře vlastní motiv?
Jak už jsem zmínila, to je jeden z hlavních důvodů, proč dnes tyto technologie nabízíme. Můžete si doladit váš interiér motivem, který už tam někde použitý máte, nebo takovým, který by se vám tam nejlépe hodil – klidně můžete mít na dveřích svou oblíbenou fotografii z dovolené nebo děti svého idola. Samozřejmě v případě požadavků na fotografie skutečných osob nebo například postaviček z pohádek je třeba respektovat autorská práva, takže jde spíše o vlastní fotografie nebo abstraktnější motivy.

              

A jaké podobě ho mám přinést?
Můžete si klidně načrtnut v ruce obrázek nebo říci, že chcete například hrocha – naši grafici motiv sami připraví. Pokud máte např. fotografii nebo vektorový obrázek zpracovaný, pak je třeba dodat podklady v grafickém formátu s tiskovým rozlišením 300dpi na velikost realizované plochy. To je vždy předmětem individuálního projednání.

Co je další součástí servisu, který poskytujete svým zákazníkům? Provádíte také montáž?
Samozřejmě. Tím, že naším hlavním cílem je postarat se o zákazníka co nejlépe, poskytujeme veškeré služby od zaměření až po montáž. V tomto případě navíc i služby přípravy motivu, včetně možnosti poradenství našich architektů.

Do kterých místností si lidé dávají dveře s motivem nejčastěji? Máte sama v pokoji dveře s motivem?
Tato kolekce je zcela nová, takže první zákazníci teprve přicházejí – nicméně použití těchto dveří je vhodné samozřejmě stejně jako u běžných dveří – více prosklené se hodí nejlépe k obývacím pokojům nebo třeba předsíním, menší plochy pak většinou k ostatním pokojům. Například dveře s potištěnou plochou dekorem Old times (staré noviny) se pak skvěle hodí například i na WC. 

Jsou motivy odolné vůči poškození?
Co se týče technologie digitálního tisku na sklo, tam je to odolnost zcela stoprocentní – tisk je vždy uvnitř dvou skel, takže nemáte možnost jej nijak poškodit ani poškrábáním, ani čištěním jakýmikoliv prostředky. U potisku na ploše existuje několik variant, jak jej vyrobit – levnější, rychlejší varianta, je určená na krátkodobější použití – například jako reklamní dveře, nebo obecně právě tam, kde se předpokládá, že motiv bude brzy měněn. Pak existuje i varianta digitálního tisku na laminát, který je opravdu trvanlivý a odolný – tato technologie je prozatím náročnější jak na čas, tak na náklady.

Ještě mě napadá, kdybych chtěla sjednotit svůj interiér, je možnost nechat si u Vás nechat udělat motiv také na okenní sklo nebo na zrcadlo?
Vzhledem k tomu, že tyto motivy se na sklo nanášejí už v průběhu výroby, v případě okenního skla bychom museli připravit jedině samolepku se stejným motivem, jinak vám už do hotového okna zasáhnout nedokážeme. U zrcadla je to možné – pokud si jej necháte od nás i dodat. Některé motivy pak na něj mohou být u našeho dodavatele vypískovány. Digitální potisk na zrcadlo se chystáme vyzkoušet, ráda vám povím příště, jak to dopadlo.

Paní Čechová, děkujeme Vám za rozhovor a budeme se těšit příště.

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze