Úvod

Pusťte si do ložnice línou pěnu, zamilujete si ji!

Budete-li si vybírat novou matraci, v kterémkoliv obchodě či e-shopu narazíte na pojmy, jako je „termo“, „paměťová“, „líná“ nebo „viscoelastická“ pěna. Ač se jedná o různé výrazy, jedná se o tentýž materiál. Vyrábějí se z něj matrace a také anatomické polštáře s jedinečnými vlastnostmi. Oba produkty jsou ideální pro zdravý a vysoce komfortní spánek. Ptáte se, proč byste si je měli pořídit domů?


Původ v NASA
Líná pěna má kořeny v Americe. Tento unikátní materiál vyvinuli američtí vědci v NASA pro své posádky vesmírných letů za účelem zvýšení bezpečnosti a zmírnění tlaku v křeslech astronautů. Díky svým naprosto jedinečným vlastnostem se tato pěna rozšířila i do jiných průmyslových odvětví. Pro využití na matrace byla uvolněna licence až v roce 2000, takže se jedná o relativně mladý materiál.

V čem je viscoelastická pěna výjimečná?
Její exkluzivita tví zejména ve struktuře buněk. U buněk je zvláštní to, že nejsou uzavřené. To znamená, že po zatížení odvedou vzduch do vedlejších buněk. Díky tomu se zmírní protitlak. Ten v nejvíce zatížených místech, jako jsou boky, ramena, kyčle, může způsobovat přerušení krevního oběhu, což je nežádoucí stav. Vlivem přílišného tlaku se člověk během noci často převaluje a hledá tu nejvhodnější polohu. U paměťové pěny to tedy nehrozí. Líná pěna do sebe absorbuje teplo a mění svůj tvar a tvrdost. A to vše tak, aby vás nikde nic netlačilo. Jakmile se z matrace z paměťové pěny zvednete nebo změníte polohu, vrátí se pomaloučku do původního stavu. Od tohoto pomalého procesu je také odvozen název pěna „líná“.

Matrace z paměťové pěny má perfektní ortopedické vlastnosti

Pěnové matrace nabízí vynikající ortopedické vlastnosti a výjimku netvoří ani ty z pěny líné. Nicméně, aby byly zachovány ty správné vlastnosti, je nutné, aby vrstva této pěny činila min. 4 cm. Dávejte si na toto u výběru této matrace velký pozor. Pokud je vrstva tenčí, nejedná se prakticky o matraci z líné pěny a prodejce vás klame.

Matrace disponují línou pěnou na ložné ploše a je nejčastěji kombinována s jinými druhy pěn či materiály. Ložná plocha při zatížení změkne a tělo se uloží do optimální a přirozené polohy. Vaše svaly se uvolní, nejsou namáhány, takže se zregenerují a odpočinete si. Tato matrace je vhodná pro osoby, které mají zdravotní problémy s krční páteří a zády. Zároveň jsou i dobrou prevencí, abyste se těmto potížím vyhnuli.

Doporučení na matrace z paměťové pěny
Zavítali jsme k výrobci zdravotních matrací, společnosti Grossmann Matrace, a vybrali jsme pro vás pár modelů, jež jsou velmi kvalitní a k dostání za bezkonkurenční cenu.

DONAU VISCO - jedná se o středně tvrdou vysoce luxusní viscoelastickou matraci s výškou 20cm a nosností 130 Kg, která je zhotovena ze studené pěny EuroFoam® a paměťových pěn Carpenter
®. Ložná plocha je ergonomicky zónována a profilována kombinací masážních nopků pro mikromasáž. Cena: 5 950 Kč.

matrace DONAU VISCO

VISCOFLEX – tato luxusní sendvičová matrace je zhotovena z vysoce kvalitní elastické sedmizónové studené pěny v kombinaci s línou pěnou, která má sílu 4cm. Líná pěna je z obou stran, přičemž z jedné strany je profilována kombinací masážních nopků a z druhé strany disponuje relaxačními profily. Cena 4 320 Kč.

matrace VISCOFLEX

Anatomické polštáře pro vyšší komfort při spánku
Z tohoto materiálu se vyrábí také anatomické polštáře, jež mají příznivý vliv na zdraví. Jsou speciálně tvarovány, aby v nich byla krční páteř dokonale fixována. Uleví od bolestí hlavy, ramennou a horních končetin. Mají schopnost významně omezit zdravotní potíže, jako jsou ztuhlá šíje či problémy se zády. Lze na nich spát na zádech i na boku.

Na e-shopu www.grossmann-matrace.cz mají tyto polštáře snímatelný potah, který můžete vyprat a udržovat tak polštář v čistotě. Potah obsahuje výtažek z Aloe Vera, který má antibakteriální účinky.

Doporučení na anatomický polštář

VISCOTHERM – jedná se o luxusní anatomický polštář vyrobený z líné pěny. Je zárukou vysoce kvalitního komfortu při ležení a spánku. Cena 840 Kč.

matrace VISCOTHERM
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze