Úvod

Proč jsou vysoké postele tolik oblíbené? Zeptali jsme se.

Stále více lidí si uvědomuje, že základem zdravého spánku je kvalitní postel, a proto věnujeme jejímu výběru náležitou pozornost. V poslední době se staly trendem vysoké postele. Jedná se pouze o módní záležitost nebo má zvýšené ležení své opodstatnění? Jaké jsou největší přednosti vysokých postelí? Podle čeho poznáme kvalitní vysokou postel? Zeptali jsme se paní Kyselové ze společnosti Royal Comfort s.r.o., výhradního dodavatele luxusních amerických postelí King Koil do České republiky.


Paní Kyselová, trend vysokých postelí, který je v zahraničí už nějakou dobu velmi populární, přišel také k nám, do České republiky. Ve kterých zemích má vysoké ležení nejhlouběji zakořeněnou tradici? A jaké jsou jeho výhody ve srovnání s ležením řekněme ve „standardní výšce“? Je spaní na vysoké posteli zdravější?
Počátky vysokých postelí hledejme v Anglii
a později i v Americe, kde také započala svůj vývoj značka King Koil, a to už v roce 1898.
Dle vlastních zkušeností mohu konstatovat, že většina našich zákazníků jsou lidé, kteří hodně cestují, případně žili, či nějakou dobu pobývali v zahraničí a poznali výhody vysokých pružinových matrací. Jsou to lidé, kteří vědí jak důležitý je kvalitní spánek pro celkovou regeneraci našeho těla především v dnešní uspěchané době. Výška postele, která je u kvalitních postelí dána především výškou matrace, je velice důležitý faktor. Kromě přirozenějšího a pohodlnějšího vstávání je důležitá také vyšší vzdálenost těla od proudění vzduchu a od míst, kde se usazuje prach a nečistoty.

Vysoké postele jsou doporučovány především seniorům a handicapovaným. Z jakého důvodu? Kdo další ocení jejich přednosti?

Jak jsem již zmínila, výhodou vysoké postele je především komfort při vstávání, který ocení nejen lidé v pokročilém věku. U matrace lze zjednodušeně říci, že čím vyšší matrace, tím kvalitnější, ale i zde je samozřejmě důležité zaměřit se především na skladbu matrace. Všichni renomovaní výrobci Vám rádi ukáží, z kolika vrstev se jejich matrace skládá a vysvětlí skladbu použitých materiálů.

Předpokládám, že výroba vysokých postelí a matrací má přesně daný výrobní postup, je zde možné uspokojit i nároky klientů na design a nestandardní velikosti?
Kromě toho, že Vám vysoké postele zaručí komfortní a pohodlný spánek, je jejich další předností design, který dodává ložnici nádech luxusu. Naše firma Royal Comfort nabízí svým zákazníků možnost vyrobit si postel na míru vlastním představám. Postel si můžete sestavit z několika odlišných typů boxspringů (postelová základna), postelových čel, nožiček a nechat čalounit jedním z 200 typů potahových materiálů. Náš vzorník nabízí široký výběr textilií, koženek, kůže a dokonce jsme schopni zajistit čalounění vlastním potahovým materiálem v designu, který bude ideálně ladit s interiérem Vaší ložnice.

Luxusni loznice King Koil

Na trhu najdeme několik dodavatelů vysokých postelí různé kvality a v různých cenových relacích. Podle čeho poznáme kvalitní vysokou postel? Jakou by měla mít matraci?
Uvědomujeme si, že pro zákazníka, který je denně vystavován marketingovému tlaku různých prodejců, je velmi těžké si vybrat. Rozhodující by měla být historie značky, její zastoupení ve světě a seznam referenčních projektů. Co se týče kvality a trvanlivosti matrace, nejdůležitější je samozřejmě použitý systém pružin a počet a kvalita vrstev, ze kterých je matrace sestavena. Některé naše matrace obsahují až 30 různých vrstev, přičemž každá má zde svou úlohu a byla pečlivě testována a vybírána. Cenu matrace ovlivňuje především použití přírodních materiálů a kvalita pružin. Nejde ale jenom o výšku postele potažmo matrace, jde také o kvalitu matrace a v neposlední řadě samozřejmě i o kvalitu ložního prádla, polštářů a přikrývek.

Pokud se budu rozhodovat pro koupi nové matrace, co by mě mělo přesvědčit pro výběr vysoké pružinové matrace?

Pružinové matrace zajišťují především správnou podporu tělu, primárně tedy podporují páteř v optimální poloze. Pružinový systém je ve většině matrací členěný do zón, čímž je zajištěn komfort pro rameno a správná poloha páteře pro ty, kteří spí na boku. Pokud máte zkušenost s matracemi z paměťové pěny, víte, že tělo do matrace propadne a je pro něj velmi náročné se otočit, což vede k častému buzení. Matrace s pružinami, nejlépe doplněné o vrstvu přírodního latexu, Vám naopak při otáčení pomáhají. Výhodou jsou jistě pružiny taštičkové, kde každá pružina je balena individuálně, čímž se minimalizuje přenos pohybu. Další výhodou pružinových matrací je bezesporu vysoká prodyšnost. Díky cirkulaci vzduchu se v matraci neudržuje vlhkost a tím se eliminuje příznivé prostředí pro nežádoucí bakterie.

Platí zde čím dražší vysoká postel, tím kvalitnější spánek?
To určitě neplatí a je pro mě vždy velmi složité přesvědčit zákazníka, že to co je nejdražší, nemusí být tou nejvhodnější volbou pro něj. Při výběru matrace je nutné řídit se několika základními pravidly, jako jsou váha, spánková poloha a preference tvrdosti a materiálů. Především je důležité matraci si osobně vyzkoušet a poslouchat své tělo.

Vaše společnost je exkluzivním dodavatelem luxusních amerických postelí King Koil. V čem spočívají výhody postelí King Koil ve srovnání s ostatními značkami vysokých postelí?
Jak jsem se již zmínila, velkou výhodou je jednoznačně variabilita, kvalita výroby a historie naší firmy. Zastavila bych se především u variability, která je v tomto segmentu naprosto výjimečná. Většina ostatních firem na našem trhu nutí zákazníka ke kompromisu ve velikosti, tvaru lůžka, případně ve výběru potahové látky. Filosofie firmy King Koil je založena na splnění individuálních požadavků našich klientů. Matrace značky King Koil jsou navíc jako jediné na českém trhu vyvíjeny ve spolupráci s mezinárodním sdružením chiropraktiků ICA.


luxusni postel Clementine set


Z jakých materiálů se vyrábějí matrace vysokých postelí King Koil? A v jakých rozměrech jsou k dostání? Mají zákazníci možnost zakázkové výroby?
K výrobě využíváme především přírodních materiálů, kterými jsou například koňské žíně, velbloudí vlna, hedvábí, bavlna, přírodní latex, pro výrobu pružin pak nejkvalitnější nerezovou ocel. Matrace i postele jsou vyráběny na zakázku s přesností na 1cm, přesně podle požadavku a kapacity klientovi ložnice. Pro zajímavost největší matraci, kterou firma King Koil dodávala v Evropě, byla matrace v rozměru 250x250 cm pro klienta z Vídně.

Pokud patříme mezi nejnáročnější zákazníky, kterou postel byste nám doporučila? Co je považováno za největší lahůdku pro spánkové gurmány?
Skutečně nejpropracovanější je matrace Victoria Deluxe, která je ručně šitá, obsahuje dvě vrstvy taštičkových pružin a je vyráběna pouze z přírodních materiálů. Nejoblíbenější mezi klienty však zůstává Emerald, obsahující koňské žíně a přírodní latex a je líbivá, díky svému potahovému materiálu. Vyzdvihnout bych také měla Avalanche plus, velmi komfortní matraci v poměru ke své ceně. Budu se opakovat s tím, že nedokážu jednoznačně ukázat na nejlepší, protože to je pro každého jiná. :-)

Mohou si u Vás čtenáři komfort vysokého ležení postelí King Koil vyzkoušet?

Samozřejmě je možné vyzkoušet každý typ námi nabízených matrací a prohlédnout několik typů postelí, a to v showroomu v Praze, Brně a Karlových Varech. Veškeré kontaktní informace naleznou čtenáři na našich webových stránkách
www.royalcomfort.cz.

logo King Koil


Paní Kyselová, děkujeme Vám za příjemný a hlavně přínosný rozhovor a těšíme se na další setkání.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze