Úvod

Připravte svůj dům na rekonstrukci

Chystáte se na novou koupelnu, kuchyni, nebo se rovnou pustíte do celého domu? Doporučujeme vám začít u toho nejdůležitějšího – u potrubí!


Mějte připravené plány domu – zvláště pokud rekonstruujete starý dům nebo byt, můžete si vsadit na to, že na vás v jeho zdech bude čekat řada „překvapení“. Proto je důležité mít k dispozici co nejpřesnější dokumentaci všech důležitých rozvodů, tedy vody, odpadů, elektřiny a topení. I tak ale počítejte s možnými odchylkami, plán je jedna věc, historie stavby domu může být ale někde úplně jinde.

Vše, co je ve zdech, je důležité
– Řada lidí se při rekonstrukci zaměří hlavně na elektřinu a rozvody vody, to není nijak špatně, zkrátka to ale nestačí. Pokud provedete bezchybnou rekonstrukci a po dvou měsících vám praskne neopravený odpad, následky mohou být katastrofální!

Pamatujte, že absence jakýchkoliv na první pohled znatelných problémů – špatný odtok nebo zápach – nemusí rovnou znamenat, že na vás nečíhá pěkně drahý problém!

Ani „prošťouchnutí“ trubek drátem, pro zjištění jejich průchodnosti nestačí. Skryté vady budou skryté i před drátem. ideálním řešením je provést kamerový průzkum odpadů i kanalizace, díky moderní technologii budete moci zjistit, v jakém stavu potrubí reálně je. Zároveň vám to pomůže zpřesnit celkové náklady na rekonstrukci.


Co když je na opravu potrubí pozdě?
– Pustili jste se do rekonstrukce, máte už hotové obložení v koupelně i kuchyni, dokonce se vám podařilo sehnat ty super krásné a taky dost drahé dlaždice do chodby. Co ale dělat, když zjistíte, že je problém s potrubím, což ve valné většině případů znamená jediné – vysekat dlaždice a prokopat se k problému. Ani zde ale nemusíte zoufat. Stačí, když najdete kvalitní instalatérskou firmu. Taková vám totiž nabídne možnost bezvýkopové opravy potrubí. Je to poměrně zajímavý proces, který je možné aplikovat i na menší potrubí v bytech.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze