Úvod

Pracujte na čerstvém vzduchu!

Máte sedavé zaměstnání, které je úzce spjaté s počítačem? To přeci není žádný důvod, abyste se vzdali práce venku na čerstvém vzduchu. Zejména když je příjemné počasí a Vy můžete pracovat doma. Pokud máte to štěstí, neváhejte ani chvilku a vystěhujte svou pracovnu ven!


Někdy stačí málo
Už Vás nebaví práce ve Vaší vlastní pracovně? Jak by také mohla, když je venku tak krásně! Možná i Váš notebook by se rád podíval na čerstvý vzduch. Tak proč to nezkusit. Práce Vám ani náhodou neuteče, natož když si ji vezmete s sebou. Díky technickému pokroku, který umožňuje vyrábět notebooky menší a menší a neustále se rozšiřujícím možnostem přístupu na internet stačí k zařízení venkovní pracovny opravdu jen velmi málo. Chce to jen najít klidnou zónu v rohu Vaší zahrádky, terasy, nebo balkónku, tu vybavit malým stolkem, pohodlným sedátkem a venkovní mobilní pracovna je na světě! 

Pohoda ve stínu 
Než se rozhodnete, vystěhovat svůj notebook a další pracovní nástroje ven, vyzkoušejte si, zda je Vámi zvolené místo skutečně vhodné k umístění sezónní pracovny. To vyzkoušíte nejlépe tak, že si v domě vypůjčíte lehkou židli, postavíte ji tam, kde hodláte pracovat, a na chvilku se na ni posadíte. Důležité je, abyste seděli zády ke stěně a nerušily Vás elementy, jako je například přítomnost vosího hnízda, nebo souseda v důchodovém věku, který nedokáže pochopit, že potřebujete pracovat, a zoufale touží po komunikaci s Vámi. Dalším rušivým elementem je přímé slunce. Na sluníčku budete nešťastně mžourat do obrazovky, z čehož Vaše oči nebudou příliš nadšené. Nadšený pochopitelně nebude ani Váš přenosný počítač, který se bude na sluníčku potit stejně jako Vy. Kromě toho ve stínu se člověk mnohem lépe soustředí. Proto dbejte na to, abyste Vaši pracovnu umístili na nějaké klidné stinné místo, odkud na Vás není příliš vidět, ale kde máte příjemný výhled do okolí Vy sami.

Ani pohodlí, ani nepohodlí
Našli jste to správné místečko, kam se můžete v pohodě zašít? Gratulujeme, tu nejdůležitější část máte úspěšně za sebou. Teď už jen zbývá, vybavit toto místečko komfortním nábytkem. Jistě Vás napadlo, že do zákoutí venkovní terasy či zahradního koutku se nejlépe hodí zahradní nábytek. Ne každý druh nábytku je však vhodný. Ve spolupráci s elegantně vyhlížejícím nábytkem vyrobeném z tvarovaných kovových prutů se Vám příliš dobře pracovat nebude. Ten je vhodný spíše jako ozdoba zahrady, k vypití čaje o páté a kávy o třetí, nikoli k práci. 

Vhodný není ani příliš komfortní nábytek, například lenoška, kde můžete trávit svou pracovní dobu také v horizontální poloze, což by Vás silně demotivovalo a snižovalo Vaši pracovní výkonnost. Zejména když by se k tomuto komfortu přidala nasládlá omamná vůně růží. Co Vám však můžeme doporučit, to je dřevěný zahradní nábytek. Jmenovitě bytelná židle s měkkým sedákem s kvalitní opěrkou zad, kterou lze spolehlivě zasunout pod desku stolu tak, jak si to pamatujete ještě ze školních let. 

Vše po ruce
Stejně jako v případě tzv. indoorové pracovny byste i v té venkovní měli mít všechno pěkně po ruce, od potřebných dokumentů a papírů (přece jen všechno ještě není v elektronické podobě), přes nezbytný mobilní telefon, až po pití. Když totiž nebudete pravidelně pít, může Vás rozbolet hlava i na čerstvém vzduchu. Není od věci, mít v dosahu také zdroj elektrické energie. Pracovní pomůcky můžete odkládat třeba na zídku, kterou máte za zády, nebo si k tomuto účelu zakoupit, či vlastníma rukama vyrobit, praktickou poličku. Její funkci dokáže dobře plnit také truhla s rovným víkem, kam můžete postavit také sklenku s vodou. Jestliže jste při práci rádi obklopení hezkými doplňky, umístěte do své blízkosti několik dekorativních květináčů, nebo stylový koš na časopisy. Ať se Vám příjemně pracuje!

Foto: Samphoto

Fórum kuchyně a vybavení

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze