Úvod

Podle čeho správně vybrat vysavač?

Jedním z největších pomocníků v domácnosti jsou vysavače. Život bez něj si umí málokdo z nás představit. Současný trh nabízí opravdu velké množství různých typů vysavačů, přes automatické (robotické) vysavače, které vám podlahy vyčistí bez vaší přítomnosti, tak vysavače s vysokým výkonem pro velké plochy.


Nejmodernější vysavače si dokáží poradí nejen s nečistotami v kobercích, ale zvládnou také vytřít podlahu, vysát rozlité tekutiny nebo vyprat potah vašeho oblíbeného křesla. Revoluce proběhla i v systému ukládání nasbíraného odpadu. Klasické sáčky jsou nahrazovány speciálními nádobami, které je možné vysypat po každém luxování a zabránit tak množení roztočů a plísní.

Vorwerk

Jak vybrat vysavač?
Ať už váš starý typ vysavače dosloužil nebo jen sháníte modernější výkonnější model, čeká vás spousta vybírání a rozhodování. V tomto článku vám přinášíme několik rad ohledně správného výběru podlahového vysavače. Takže jak vybrat vysavač?

Typy vysavačů
Při výběru typu vysavače sehrává důležitou roli, o jakou se jedná domácnost a jak je vybavena. Pokud je většina podlah bez koberců a bude se jednat pouze o vysávání prachu a nečistot, postačí klasický nebo ruční vysavač. Pokud jsou v domácnosti koberce, je potřeba vybrat výkonný vysavač, popřípadě i multifunkční vysavač. Vysavače můžeme rozdělit do několika základních kategorií:

● sáčkové vysavače,
● bezsáčkové vysavače,
● multifunkční vysavače,
● robotické vysavače,
● ruční vysavače,
● tyčové vysavače.

Sáčkové vysavače
Sáčkové vysavače patří stále mezi ty nejoblíbenější. Tyto vysavače se vyznačují vysokým výkonem a zpravidla kvalitnějším zachycováním nečistot. Filtraci vzduchu zajišťuje výměnný sáček, kde se zároveň zachytává veškerý prach.

Bezsáčkové vysavače
Během posledních let na trh masově vstoupily vysavače bezsáčkové. Jejich hlavní výhodou je ukládání prachu ve speciální nádobě a vy tak nemusíte kupovat filtrační sáčky. Sběrnou nádobu stačí jen vysypat.

Multifunkční vysavače
Multifunkční neboli víceúčelové vysavače nabízí komfort suchého i mokrého vysávání podlah a koberců, Dále také šamponování koberců, sedaček, autosedaček apod. Lze jimi vysávat jak suché tak i mokré nečistoty

Robotické vysavače
Jestliže nemáte čas nebo chuť na důkladné vysávání, pořiďte si robotický vysavač. Robotický vysavač je nejnovější typ vysavačů, který v sobě zahrnuje řadu moderních technologií. Díky inteligentní vizuální navigaci můžete skrze ovládání robota přes mobilní telefon a Wi-Fi připojení uklidit celou vaši domácnost. Vysávají až dvě hodiny a v případě potřeby se automaticky vrátí do své domovské základny, aby dobil baterie a mohl pokračovat v úklidu.

Ruční vysavače
Při občasném vysávání oceníte vysavače ruční. Díky své velikosti a skladnosti si našli místo v mnoha domácnostech. Malé ruční vysavače jsou navíc obvykle akumulátorové, proto je ocení také řidiči automobilů. Nejsou určeny pro vysávání velkých ploch, kde je potřeba větší nádoby/sáčku na prach a vyššího výkonu.

Tyčové vysavače
Tyčové vysavače jsou kompromisem mezi klasickým podlahovým a malým ručním vysavačem. Jsou velmi oblíbené pro svou nízkou hmotnost a snadnější a pohodlnější ovládání. Skvělou volbou mohou být například vysavače Vorwerk, které patří mezi špičku ve světě.

Výkon vysavače
Výkon běžných vysavačů se pohybuje kolem 160 až 480 W. Obvykle platí, že čím větší výkon, tím účinnější vysávání. Záleží ale také na kvalitní filtraci. Jestliže vzduch uniká kolem filtrů, budete vysávat stále ten samý prach dokola. Sací výkon odpovídá asi 1/5 – 1/3 příkonu vysavače. Uvedené hodnoty sacího výkonu nebo příkonu sehrávají roli při spotřebě energie.

Filtrace vysavače
Filtrace je základem každého vysavače, která slouží k vyčištění vzduchu od prachu a dalších nečistot slouží ve vysavači. V dnešní době je možnost výběru z mokrého či suchého filtrování nebo kombinace obou systémů. Moderní vysavače většinou nabízejí několikanásobnou filtrace. Vysavače mohou mít 4 až 7 filtrací.

Za poskytnuté informace děkujeme společnosti Vysavače Bauer - Vorwerk servis, prodej a náhradní díly.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze