Úvod

Nízkoenergetický obytný dům

Obytný dům v Olšanech u Brna byl postaven soukromým vlastníkem s požadavkem vytvořit nízkoenergetické obydlí s okenním standardem pro tento typ domu. Zvláštností stavby je kombinace různých typů výrobků dle účelu jejich použití při zachování architektonické myšlenky a barevného sladění.


Hospodářská budova využila bezúdržbové a odolné profily VEKA bez zvláštních nároků na tepelnou izolaci. Pro dálkově elektricky otvíraná plastová okna stájí i neotvíravá okna stodoly byly použity profily společnosti VEKA AG typové řady SOFTLINE. Okna spojovacího krčku, kuchyňského koutu a RD (mimo skleněnou fasádu) jsou rovněž plastová typové řady ALPHALINE.

Do obytných částí domu, a to zejména na severní a východní stranu domu, byl kladen maximální důraz na tepelný komfort. Atypickým prvkem této stavby je okno v jižním průčelí domu, které bylo řešeno jednodílným neotvíravým oknem velmi nestandardního rozměru 5800 x 1000 mm, které v interiéru obývacího pokoje vytváří dominantní „obraz“ včetně panoramatického pohledu do údolí Rousínova přes Slavkov až k horizontu Ždánického lesa na jihovýchodě a Pálavských vrchů na jihu.  
 
Tuto kompletní dodávku zajistila společnost gromathic s.r.o.
RNDr. Petr Brych
ředitel a jednatel společnosti
gromathic s.r.o.,
www.spolehlivaokna.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze