Úvod

Nejžádanější podlaha do kuchyně

Hřejivé srdce domova si bezpochyby zaslouží krásnou podlahu, která stylově dotvoří jeho interiér. Zároveň to však chce podlahu, která něco vydrží, protože kuchyně je obvykle tou nejexponovanější částí bydlení, kde navíc často dochází k drobným nehodám. Tedy s výjimkou jednočlenných nebo dvojčlenných domácností, kde se téměř nevaří, i zde se však situace může během krátké doby změnit. Jakou podlahu tedy zvolit?


Trendem je vinylová podlaha
Dřevo nebo dlažba? Krásná dřevěná podlaha není z důvodu vysokých nároků na údržbu v kuchyni příliš praktická, navíc je tento typ podlahy i cenově náročný. Většina majitelů domů proto častěji dává přednost spíše dlažbě.
Vzhledově atraktivní dlažba má však tu nevýhodu, že je pocitově chladná, nehledě na to, že drobné nečistoty, jako jsou drobečky nebo zrnka rýže, mají tendenci usazovat se ve spárách, kde během úklidu statečně odolávají náporu mopu. O riziku uklouznutí ani nemluvě.
Nejoblíbenějším trendem poslední doby jsou vinylové podlahy, spojující v sobě výhodu vynikajících užitných vlastností a příjemného vzhledu.

vinylova podlaha dekor tmavy jasan rustikal

Odolnost, snadná údržba i pokládka
Jaké tedy jsou přednosti vinylových podlah? Při běžném provozu patří mezi nejvíce ceněné vlastnosti odolnost a snadná údržba.
Vinylové podlahy se vyznačují vysokou odolností vůči poškození, spolehlivě odolávají i pádům předmětů na zem, dokonce ani hračky či kolečka pojízdného nábytku jejich povrch nepoškodí. Nároky na údržbu jsou přitom minimální, podlahu stačí setřít mopem.
Vzhledem k výše uvedenému se jedná o ideální řešení pro rodiny s dětmi, psy i kočkami. Vinylovou podlahu velmi často najdeme také v komerčních prostorách. Samotná pokládka není náročná a vzory lepených dílců věrně imitují dřevo i se suky.
Pro úplnost ještě dodejme, že vinylová podlahy jsou vysoce odolné vůči vlhkosti a díky tomu nachází své uplatnění také v koupelnách. Navíc jsou vhodné i pro podlahové topení.

vinylova podlaha bila borovice rustikal

Vzhled přírodního dřeva či kamene
Mezi nejžádanější podlahoviny patří podlahy Thermofix, které svým vzhledem věrně imitují krásu přírodních materiálů. Zákazníci si mohou vybrat ze široké nabídky luxusních vinylových dílců, které splňují současné požadavky na bytový design.
Kolekce RUSTIKAL a ELEGANCE jsou na první pohled k nerozeznání od přírodního dřeva. Největší oblibě se přitom těší vzory BUK RUSTIKAL, BOROVICE BÍLÁ RUSTIKAL a OŘECH VLAŠSKÝ. Nadstandardní kvalitou a moderním designem se rovněž pyšní kolekce STONE imitující kámen. Opět skvělá volba pro moderní i tradiční interiér.

vinylova podlaha  buk rustikal

Pokud tedy toužíte po krásné a odolné podlaze nejen do kuchyně, vinylové podlahy Thermofix rozhodně stojí za úvahu. Pro více inspirace navštivte virtuální showroom. Nezávisle na tom, pro který z designů se rozhodnete, výrobce poskytuje 10letou záruku.

logo Fatra
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze