Úvod

Montované domy vítězí nad předsudky a obavami

Dřevostavby u nás v minulosti bojovaly s řadou předsudků, které dnes pomáhá rozptýlit množství úspěšných realizací rodinných domů. V jejich prospěch mluví jak spokojení investoři, tak řada ocenění a certifikátů, které potvrzují, že i montované domy jsou plnohodnotnou konkurencí zděným rodinným domům.


Dřevo odolává chladu i času
Subtilní elegance dřevostavby může vyvolávat mylnou představu, že dřevo izoluje hůř než stěny z těžkých materiálů a že je navíc méně trvanlivé. V obou případech jde o omyl. Názor, že dřevo špatně izoluje, je jen pověra – jeho struktura je naopak pro shromažďování tepla velmi vhodná: dřevo je špatný vodič tepla a výborný izolant. Stejně neopodstatněný je v případě dřevostaveb strach z nižší životnosti rodinných domů stavěných na bázi dřeva. Pohled do zemí jako je Německo nebo USA, kde mají dřevostavby staletou tradici, svědčí o mnohdy téměř neomezené „trvanlivosti“ těchto staveb. Také strach z ohně a tedy z menší protipožární bezpečnosti dřevostavby není opodstatněný - při eventuálním požáru je dřevostavba díky statickým vlastnostem dřeva oproti betonu naopak odolnější, protože dřevo obsahuje až 15 % vody, která se při požáru nejprve musí proměnit v páru.

ocenene drevostavby ve Vidni - Seefeldergasse

Stavba na klíč do měsíce!
Teprve když zapomeneme na tradované předsudky, můžeme plně ocenit i nesporné přednosti montovaných dřevostaveb. Silným argumentem v jejich prospěch je v současnosti možnost postavit rychle a jednoduše cenově dostupné bydlení. Montované rodinné domy společnosti RD Rýmařov, která je největším českým dodavatelem dřevostaveb, jsou stavěny na bázi lehké prefabrikace dřeva a extrémní rychlosti výstavby se dosahuje využitím propracované stavebnicové technologie. Tradiční firma s pověstí seriózního partnera nabízí stavbu domu „na klíč“ a jejich stavba je hotová během jednoho měsíce!
Takto rychlá realizace stavby je možná díky tomu, že „stavebnice“ montovaného domu nepracuje s mokrými stavebními procesy a nezdržuje ji tedy například tuhnutí betonu a podobné záležitosti. Navíc nepodléhá vrtochům počasí, takže lze stavět i mimo stavební sezónu, tedy za každého počasí.

bytovy dum Seefeldergasse

Prestižní ocenění pro RD Rýmařov
O tom, že montované dřevostavby RD Rýmařov vyhovují i moderním trendům nízkoenergetické výstavby, svědčí vedle velkého množství referencí na domácím trhu i aktuální úspěch společnosti na zahraničních trzích. Firma získala prestižní ocenění Wienwood 15 za výstavbu jednatřiceti rodinných domů a čtyř čtyřpatrových bytových domů ve vídeňské ulici Seefeldergasse. Všechny stavby jsou ze znovu obnovitelných zdrojů. Tento úspěch v tradičně „kamenném“ městě, jakým Vídeň je, svědčí o nesporných perspektivách montovaných dřevostaveb.

logo RD Rymarov
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze