Úvod

Moderní stavebnicový systém dřevostaveb přináší mnoho výhod

Chystáte se stavět dřevostavbu? Využijte nové technologie stavění a poskládejte si svůj dům jednoduše a rychle bez ohledu na roční období. Současné trendy velí stavět úsporné a pasivní dřevostavby.


Dřevostavby konkurují zděným domům
Pokud jste se rozhodli pro bydlení v dřevostavbě, jistě víte, že dřevo jako materiál rozhodně nepředstavuje lacinou alternativu zdiva, naopak mu stále více konkuruje. Ovšem není dřevostavba jako dřevostavba. Jestliže si chcete v budoucnu užívat komfortní, a zároveň energeticky úsporné bydlení ve svém dřevěném domě, pak byste měli věnovat náležitou pozornost výběru konstrukčního systému. Ne všechny se totiž právem pyšní názvem dřevostavba.

   

Osvědčený konstrukční systém: kvalita a rychlost výstavby
Mezi osvědčené konstrukční systémy, které plně odpovídají přísným kritériím pasivních a energeticky úsporných dřevostaveb, patří NOVATOP. Jedná se o promyšlený stavebnicový systém velkoformátových panelů z vrstveného smrkového dřeva. Jednotlivé komponenty se vyznačují vysokou pevností a stabilitou při námaze tlakem i tahem, stejně jako mimořádnou statickou únosností. Konstrukce domu je masivní, bezpečná a skutečně celodřevěná. Veškeré komponenty se dodávají přímo na stavbu s vysokou přesností opracování, a tím se montáž hrubé stavby stává jen několikahodinovou záležitostí. Cestu k Vašemu bydlení usnadní také to, že komponenty NOVATOP umožňují ponechat v interiéru přiznané dřevěné povrchy jako součást základní konstrukce. Zárukou kvality je mimo jiné fakt, že systém byl vyvinut a ověřen ve Švýcarsku, které je kolébkou moderních technologií v oblasti dřevostaveb. Použití konstrukčního systému NOVATOP při realizaci dřevostavby se sebou přináší celou řadu dalších výhod.

   

Hlavní výhody systému 
Mezi hlavní přednosti systému NOVATOP patří vzduchotěsnost (která jej předurčuje ke stavbě pasivních a nízkoenergetických domů), dále difúzní otevřenost (zvyšující komfort vnitřního mikroklimatu, takže je vhodné i pro alergiky) a okamžitá pohledová kvalita smrkového dřeva (která může být součástí finálního řešení interiéru). Pokud stavíte z panelů NOVATOP, potřebujete minimum materiálů nezbytných pro zachování fyzikálně mechanických vlastností konstrukce (jako jsou například parozábrany, vnitřní obklady), které jsou významnou součástí nákladů stavby zděného domu. To je dáno právě unikátní výrobní technologií a vlastnostmi masivního dřeva, z něhož jsou panely vyrobeny.

   

V souladu s přírodou
Dřevostavby pochopitelně mají také svůj ekologický rozměr. Získávání materiálu ke stavbě, tedy těžba stromů, představuje přirozený proces nezbytný pro zachování lesů. Nehledě na to, že dřevo je obnovitelnou ekologickou surovinou. Celý konstrukční systém NOVATOP se vyrábí z masivního dřeva, čímž přispívá ke snížení emisí oxidu uhličitého, a to jak použitím obnovitelné suroviny, tak minimalizací spotřeby energie v hotových objektech. Vstupní materiály jsou certifikovány Natureplus, což je jedna z nejvyšších mezinárodních známek kvality pro udržitelné výrobky z oblasti výstavby a bydlení, testované z hlediska zdravotní nezávadnosti, ekologičnosti a funkčnosti.

www.novatop-system.cz

Seriál: Stavba rodinného domu
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze