Úvod

Matrace bez roštu? Máslo bez chleba!

V souvislosti se zdravým spánkem patří volba matrace mezi nejčastěji diskutované otázky. Je proto chvályhodné, že jí široká veřejnost konečně začíná věnovat patřičnou pozornost. Málokdo si však uvědomuje, že ani ta nejkvalitnější matrace nemůže garantovat deklarované vlastnosti, pokud není podložena kvalitním roštem.


Podklad je základ
Jinými slovy, stejně jako například v oboru stavebnictví také ve světě zdravého spánku platí, že podklad je základ. Z hlediska konstrukce postele podklad znamená rošt. A proč je právě rošt tolik důležitý? Protože rošt významně ovlivňuje ortopedické vlastnosti, stejně jako stupeň tuhosti matrace. Pouze kvalitní rošt s dostatečným odvětráním dokáže účinně předejít plesnivění matrace, a tím garantovat zdravotní nezávadnost a prodloužit její životnost. Pouze kvalitní rošt zaručí správnou funkčnost matrace.
lamelovy rost Portoflex HN

Sehrané duo: rošt a matrace
Nejde však jen o kvalitu, v zájmu zdravého spánku je třeba, aby rošt a matrace spolu vytvořily dokonale sladěné duo, které poskytne naší páteři dokonalou oporu. Jak ale zajistit, aby si spolu rošt s matrací dokonale rozuměly? Jako vodítko Vám poslouží jednoduché pravidlo. Na pružné a polohovatelné rošty patří pružné matrace, kdežto na pevné a nepolohovatelné rošty patří matrace s pružinovou kostrou.

lamelovy rost Duostar

Lamelový nebo segmentový?
Při výběru roštu se můžete setkat ještě s dalším dělením roštů, a to na klasické lamelové (které se od sebe liší uložením lamel, jejich šířkou a počtem, vzdáleností mezi lamelami a možností nastavování tuhosti a segmentové s pružným podpíráním těla se schopností ideálně rozložit hmotnost těla. Segmentové rošty v současnosti představují nejvyšší dostupnou třídu postelových roštů. Oba typy roštů mohou být buď pevné, nebo polohovatelné, a to buď manuálně, anebo poháněné motorem.
polohovatelny rost Trioflex Motor Extra

Pro více komfortu
Jak již samotný název napovídá, že motorové rošty přinášejí výrazně vyšší komfort ovládání, a to pomocí dálkového ovládání. Postel si tak můžete do potřebné polohy nastavit, aniž byste z ní museli vstát.
polohovatelny motorovy rost TEMPUR - Flex Bed base 4000
Náš tip: Polohovatelný motorový segmentový rošt Flex 4000 obsahuje motor, který umožňuje nastavení tuhosti dle individuálních potřeb, má samostatné nastavení pro oblast krku, zad, stehen i chodidel a je vybaven ovládací jednotkou s volitelnou masáží.

Samotná matrace nestačí
Samozřejmě, že kvalitní rošt nemusí disponovat náročnými funkcemi, důležité je, aby dobře ladil s matrací. V internetovém obchodě www.ProSpanek.cz najdete široký sortiment vysoce kvalitních postelových roštů ve všech cenových kategoriích. Tak nezapomeňte, až budete vybírat novou postel, samotná matrace nestačí, rošt je základem zdravého a pohodlného spánku! Přejeme Vám krásné sny!

logo ProSpanek
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze