Úvod

Markýzy zpříjemní Vaše venkovní posezení

Pálí slunce? Fouká vítr? Padá déšť? Vadí? Nevadí! Rozmary počasí Vám nemusí dělat starosti, pokud se schováte pod markýzu! Že existuje několik různých typů a Vy nevíte, který z nich zvolit? Pomůžeme Vám s výběrem optimálního řešení pro Vaše spokojené bydlení.


Elegantní a praktické řešení
Venkovní markýzy přinášejí elegantní a praktické řešení, jak ochránit venkovní posezení před povětrnostními vlivy, za teplých jasných dnů především před rozpálenými slunečními paprsky, při nepohodě před deštěm a větrem. Další velkou předností markýz je stylový vzhled, jímž nekazí estetickou tvář domu – naopak ji dokážou příjemně dotvořit. Není tedy divu, že si čím dál více majitelů domů tento prvek stínící techniky pořizuje na své terasy, balkóny nebo jako součást samostatného zahradního posezení. Standardně se markýzy ovládají klikou, pokud ovšem máte větší počet markýz, je lepší dát přednost komfortnější variantě v podobě motorického ovládání se spínačem nebo dálkového ovládání.

markyzy Casabox
Náš tip: Velmi praktické jsou doplňky k markýzám, zejména větrné čidlo, které v případě silného větru markýzu automaticky zasune, čím ji chrání před možným poškozením.

Jak se dělí markýzy
Markýzy se vyrábějí v několika provedeních. Základní dělení spočívá v rozlišení výsuvných a kazetových markýz. Výsuvné markýzy mají tu výhodu, že umožňují regulaci osvětlení, a proto také patří mezi nejprodávanější řešení používané k zastínění teras a balkonů.
Hlavní výhodou kazetových markýz je, že se navíjejí do tzv. kazety, která je v zataženém stavu chrání před vnějšími vlivy, což významně prodlužuje životnost látky.

Pergola L1 s drevenou konstrukci
Náš tip: Pokud hledáte neotřelé řešení, jak ochránit svou terasu před rozmary počasí, můžete si nainstalovat sluneční plachtu, které umožňuje regulovat zastínění dle libosti.

Pergola s integrovanou markýzou
Kromě výše uvedených typů ještě existují speciální druhy markýz, jako jsou markýzy na zimní zahrady, jejichž specifikem jsou stropní clony chránící prostor před přehřátím. Velmi zajímavé a v poslední době často žádané řešení představuje pergola s integrovanou markýzou, kde hliníkovou či dřevěnou konstrukci pergoly doplňuje PVC potah zajišťující spolehlivou ochranu před deštěm.

pergola Cubola s prednim vysuvnym mechanismem

Nezávisle na tom, který typ markýzy zvolíte, zárukou bezproblémového fungování a dlouhé životnosti je vždy volba kvalitního dodavatele. Široký sortiment markýz Climax a BohemiaFlex, známých spojením vynikajícího konstrukčního řešení a vysoké kvality používaných látek, najdete na stránkách www.sun-way.cz. Součástí poskytovaných služeb je prodej a montáž markýz v Praze a okolí včetně poradenství a zajištění servisu.

logo SunWay
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze