Úvod

Ma Maison představuje novinky bytových doplňků ve francouzském vintage stylu

Pokud máte rádi Francii a bydlení ve stylu francouzského venkova, tak určitě znáte obchod Ma Maison. V tomto obchůdku v pražské Dlouhé ulici, nedaleko Staroměstského náměstí najdete nejen doplňky, jako jsou přehozy, keramické nádobí, polštáře, košíky, zahradní doplňky, sušená levandule a přírodní francouzská mýdla, ale i celodřevěný nábytek ve francouzském stylu na míru.



Doplňky se samozřejmě neustále mění podle sezóny, tak aby zde zákazníci nacházeli stále novou inspiraci. Tento rok ale Ma Maison přišel s něčím úplně novým - se svou vlastní značkou french home. Pod tímto názvem se skrývá originální nová značka 100% lněných a bavlněných bytových doplňků ve francouzském vintage stylu. Látky jsou vyráběny podle vzorů starých autentických francouzských textilií. Tyto přírodní tkaniny poslouží nejen jako metráž pro výsledky domácího šití, ale lze si objednat rovněž i hotové ubrusy, závěsy, polštáře, sedáky, utěrky či dokonce čalounění.

Poslední dobou jsou po celém světě látky z přírodních tkanin ve stylu francouzského venkova velmi populární. Ať otevřete jakýkoliv zahraniční časopis o bydlení, vždy na vás vykoukne alespoň jeden lněný polštář s pruhy nebo francouzským textem. A právě tento styl se Ma Maison rozhodl uvést do své nabídky.



Jak takový nápad vznikne, jsme se zeptali majitelky obchodu Ma Maison paní Evy Lonie: „Vše začalo na bleším trhu v Paříži, kde jsem nakoupila za opravdu nehorázné peníze staré vintage látky a francouzské reklamní texty“ směje se majitelka. „Poté jsem hledala výrobce lnu a tiskaře, obojí jsem našla na severu Čech v Orlických horách. Právě toto spojení českých lokálních výrobců, přírodních tkanin a francouzských starých designů mě nadchlo a po spoustě hodin konzultací s výrobci jsem se pustila do prvních návrhů. Je to ale dost složitý a nákladný proces a první role látek spatří světlo světa v létě.“


Mezitím ještě Eva Lonie dovezla látky z Anglie od svého dodavatele a připravila první kolekci french home polštářů, závěsů, ubrusů a sedáků.


Látky a výrobky ušité z nich obchod nabízí ve svém e-shopu a budou v nabídce i velkoobchodně.


Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze