Úvod

Luxusní bydlení v zrcadle času

Hledáte inspiraci pro své luxusní bydlení, anebo o něm zatím jen sníte? Sledujte náš nový seriál o luxusním bydlení. Odhalte společně s námi atraktivní lokality, poznejte nejnovější trendy v oblasti architektury, moderních technologií a interiérového designu.


Spojení atraktivních míst a individuální architektury
Není tomu tak dávno, co bylo luxusní bydlení spojováno se životem na zámku. O něco později nahradily rozlehlé zámky o něco menší, leč velmi honosné prvorepublikové vily. A dnes? V první čtvrtině 21. století stojí v popředí zájmu architektonicky zajímavé domy umístěné v atraktivních lokalitách. Vedle míst s výhledem do zeleně se těší velké oblibě bydlení u vody. Není to tedy výjimečná pouze architektura, co dělá luxusní bydlení luxusním, ale také zajímavá místa.



Důraz na komfort
Dalším atributem luxusního bydlení je komfort, který spočívá nejen ve velkorysém interiérovém uspořádání kladoucím důraz na prostor, ale také v používání luxusních materiálů a zařizovacích předmětů, nadstandardního vybavení (špičkové elektrospotřebiče, domácí wellness, atd.) a využití špičkových technologií. Ovšem pozor, luxusní neznamená neekonomický, natož pak neekologický. Neoddělitelnou součástí luxusního bydlení jsou energeticky úsporná řešení provozu domácnosti, která v jisté míře zajišťují také její nezávislost. Komfort luxusního bydlení je rovněž úzce spjat s blízkou občanskou vybaveností a dostupností do centra, ať už za prací, anebo za zábavou.

Neoddělitelnou součástí, současného luxusního bydlení je inteligentní elektroinstalace, kterou můžete mít od české firmy Teco a.s., více na www.ovladejsvujdum.cz.



Jedinečnost a osobitost
Luxusní bydlení může mít mnoho podob. V současné době se ubírá dvěma hlavními směry. Jedním trendem jsou luxusní byty v blízkosti centra, druhým pak samostatné nemovitosti v jeho příznivé dostupnosti. Ať už se jedná o bydlení v luxusním bytě či usedlosti za hranicemi velkoměsta, významnou roli hraje osobitost. Luxusní bydlení je vždy jedinečné, podtrhující myšlenku architekta, a zároveň osobnost jeho obyvatele.



Foto: tmsarchitects.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze