Úvod

LINDAB: KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ DOMŮ

Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z prvotřídní švédské oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, poskytuje skutečně komplexní řešení pro široké spektrum stavebních požadavků.


Reaguje i na současný trend nízkoenergetické výstavby, šetrné k životnímu prostředí, která nabývá na významu také v Česku. Řada produktů a řešení od Lindabu je pro tento typ staveb nejen vhodná, ale díky svým vlastnostem (vysoká kvalita, rychlost výstavby, minimum odpadu při výrobě, úspory energií, bezúdržbovost, snadná montáž) pro ně doslova předurčená.

Falcovana stresni krytina Lindab SRP Click
Falcovaná střešní krytina Lindab SRP Click


Ocelová konstrukce Lindab Construline: součást obálky jako základu domu
Obálka budovy je tvořena stěnami, střechou, výplněmi otvorů a základovou konstrukcí. Pro první dvě oblasti nabízí Lindab řadu řešení a materiálů. Pro stěny budov se výborně hodí ocelová tenkostěnná konstrukce Lindab Construline sestavená z profilů se štěrbinami, které minimalizují tepelné mosty. Ve spojení s výplní minerální vlnou, sádrovláknitými deskami opláštění a fasádou tak může vzniknout lehká stavba s minimálním ovlivněním okolí hlukem a stavebním odpadem. Navíc s rychlou realizací v řádu měsíců bez mokrých procesů, s malou tloušťkou stěn s vynikajícími parametry z pohledu prostupu tepla, akustiky i protipožárních vlastností.

Pasivni uům s ocelovou konstrukci Lindab Construline
Pasivní rodinný dům s ocelovou tenkostěnnou konstrukcí Lindab Construline

Dům dotvoří kvalitní plechová střecha a okapový systém

Plechové střechy se u nás díky své nízké hmotnosti, estetickému vzhledu i řadě barevných a profilových variací stávají součástí stále většího počtu moderních novostaveb, lze je velmi dobře použít i na rekonstrukce. U Lindabu si lze vybírat z rozsáhlé škály možností: tradiční profilované lehké střešní krytiny imitující pálenou tašku (Lindab Topline, Lindab Mega, Lindab Ideal, Lindab Goodlock, Lindab Roca Toscana, Lindab Roca Rustica), drážkované (falcované) střešní krytiny (Lindab Seamline, Lindab SRP Click), střešní trapézové plechy i systémy pro ploché střechy. Odvodnění střechy zajistí okapový systém Lindab Rainline, který je pro svou funkčnost a estetičnost již léta jedničkou na českém trhu s okapy.

Okapovy system Lindab Rainline
Okapový systém Lindab Rainline je jedničkou na českém trhu

Do domů nejmodernější vzduchotechnika
Žádný z moderních domů se neobejde bez vzduchotechniky – ať se jedná o rekuperaci, nebo o celý systém teplovzdušného vytápění. Díky rozšiřování portfolia svých produktů se Lindab blíží pozici největšího a nejprogresivnějšího dodavatele systémů vnitřního prostředí. V dánském Farunu má jedno z největších soukromých vzduchotechnických vývojových center na světě. Do výzkumu a vývoje se zapojují i další výzkumné laboratoře a výrobní závody v rámci firem, které Lindab vloni získal v rámci akvizic: kromě potrubí i vzduchotechnické jednotky a systémy pro úpravu vnitřního prostředí (Lindab IMP Klima) a protipožární klapky a systémy protipožární ochrany (MP3).
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze