Úvod

Kvalitní tepelné izolace jsou příslibem pohodlného bydlení po celý rok

Otázka tepelné izolace je velmi často skloňována jak při stavbě nových domů, tak i při jejich rekonstrukci. Podkrovní prostory jsou důležitou součástí bydlení a zároveň možným úskalím - jen si představte horké letní dny a následně přehřáté podkrovní místnosti, ve kterých se nedá být.


Poslední roky jsou po klimatické stránce hodně náročné. Zaznamenáváme časté klimatické změny, které způsobují extrémní výkyvy počasí, a to jak v létě, tak i v zimě. Klimatické změny dokážou svou nevyzpytatelností potrápit nejen nás, ale i samotnou stavbu - především pak mají vliv na energetickou náročnost a na tepelnou stabilitu.

Čím se zateplují podkrovní prostory?

Zateplení podkroví je nezbytné pro pohodlné bydlení a rozhodně by se nemělo podceňovat. Mnoho lidí volí pro zateplování nekvalitní materiály, které jsou sice zpočátku levnější variantou, ale ve finále se ukáže, že nestojí za nic. A majitelům pak nezbude nic jiného, než opět investovat do dalšího zateplení, což jsou zbytečné peníze navíc.

izolovani strechy

Moderním a kvalitním řešením je proto zateplování nadkrokevním zateplením s tepelnými izolačními deskami PIR nad krokvemi. Zde si zákazník může zvolit, zda chce mít pohledové krokve či nikoli. Další možností v případě rekonstrukce je v kombinace s minerální vatou mezi krokvemi a PIR izolačními deskami nad krokvemi.

Spokojenost v zimě i v létě
Když se řekne zateplení, většina lidí si tento úkol spojí spíše se zimními měsíci, kdy se díky aplikaci tepelné izolace snažíme zajistit co možná nejvyšší komfort svého bydlení. Jasně, tepelná izolace slouží k tomu, aby v zimě zbytečně neunikalo teplo. Rozhodujícím kritériem pro správný výběr tepelné izolace je tepelná vodivost materiálu, která se vyjadřuje lambdou a platí, že čím nižší je hodnota, tím lépe daný materiál izoluje.

puren Perfect

No jo, jenže jak to funguje v létě? V tomto období se interiér snadno a poměrně rychle přehřívá, což může být především v podkroví docela velký problém. Snížení teploty lze samozřejmě vyřešit instalací klimatizace, ale určitě se shodneme na tom, že tohle řešení je nejen energeticky, ale i finančně poměrně náročné.

Správná volba tepelné izolace

Nikdo z nás si doma nechce připadat jako v solárku. Proto byste na použití kvalitní tepelné izolace měli myslet už při samotném projektovém návrhu a nesnažit se hledat nejlevnější možnou alternativu. Uvědomte si, že teplota pod střešní krytinou může v poledne dosahovat až +80°C a klidně i více.

stresni izolace

Správným řešením je proto použití PIR izolace s oboustranným hliníkem s uzavřenou buněčnou strukturou, která vám zajistí komfort jak v zimě, tak i v létě. V zimě objekt zateplí a nepropustí ceněné teplo ven, v létě naopak výborně izolují proti tepelnému sálání do interiéru.

puren logo

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze