Úvod

Kvalitní markýza umí komunikovat i přes sms

Slunce je přítel, který nás nabíjí energií, povzbudí, léčí. Ostré paprsky však mohou obtěžovat. Přesto se nabízí možnost, jak si více užít pobyt na čerstvém vzduchu. Řešením je kvalitní markýza.


Vývoj externí stínící techniky jde neustále kupředu. V dnešní době je na trhu nespočet typů, od jednoduchých až po kazetové, kdy je látka zcela kryta, chráněna v boxu. Umístění se meze nekladou a je možné dokonce zastínit zimní zahradu (vnitřní prostor se pak o poznání méně přehřívá) či vytvořit závětří použitím boční clony. Komfort pak zvýšíme dálkovým ovládáním, časovačem či dalšími doplňky.

Dálkové ovládání pro zvýšení komfortu stínící techniky

Inovace v markýzových tkaninách
Základní užívanou látkou je 100% akrylová látka. Všechny látky mají několikanásobnou impregnaci, která zlepšuje vodoodpudivost. Důležité pro látky vystavované povětrnostním vlivům jsou také UV stabilizátory, které minimalizují ztrátu (vyšisování) barev, standardní protiplísňová úprava. Novinkou jsou pak látky Sunsilk, které se navíc pyšní mimořádně jasnými barvami (i proti přímému slunci), nízkou hmotností a lepším odvodem dešťových kapek. Prodyšnost látek zabraňuje tzv. stanovému efektu pod markýzou a speciální povrchová úprava zachovává látku déle čistou (samočistící schopnost - prach a nečistoty neulpívají na látce) Běžná životnost látek užívaných pro markýzy, svislé clony apod. je přes 10 let.

Boční clona

Dále je možné použít Screenové látky, které mají životnost ještě mnohem vyšší, ovšem naprosto se liší strukturou. Rozloží paprsky, zabrání prostupu UV záření, ale nesníží průchod světla.
Výběr látky je důležitý i pro celkové doladění Vašeho domova. Vzor a látka může perfektně doplňovat a ladit s Vaším domem i bytem. V nabídce je přes několik set různých vzorů a barev.

Výběr látky je důležitý

Nevystavujte markýzy zbytečnému riziku
Chceme-li se těšit z plně funkční markýzy co nejdéle, je třeba se o ni náležitě starat. Markýzu může poškodit nejen neopatrná manipulace, ale i silnější vítr. Proto výrobci vyvíjejí stále přesnější systémy pro ochranu Vašeho majetku. Nejjednodušší variantou je otřesové čidlo. Kvůli poryvům větru se markýza automaticky zasune a nedojde k mechanickému poškození konstrukce či protržení látky. Sofistikovanější ochranou spojenou s komfortem je čidlo slunce/vítr. Nastavením potenciometru přizpůsobíte markýzu vlastním podmínkám. Je-li tedy příliš ostré slunce, sluneční čidlo markýzu automaticky vysune a zajistí příjemné prostředí. Naopak začne-li foukat silnější vítr, markýza se sama zasune.

Otřesové čidlo zasune markýzu aby nedošlo k poškození

Nově je možné varovat i na nepřízeň počasí prostřednictvím SMS a e-mailu v češtině. Díky včasným a přesným informacím z nastavené lokality lze zabránit škodám nejen na Vašem stínění. Firma Rolrols www.rolrols.cz nabízí službu Počasí v hodnotě 7 000,- na 1 rok zdarma.

Moderní markýzy

Slunce na přání
Uplynulá nepovedená zima nás přesvědčuje o tom, že se na léto můžeme opravdu těšit. Pomocí nových sofistikovaných modelů markýz a clon lze vytvořit opravdu příjemné prostředí. Sluníčko si budete dopřávat pouze, pokud budete chtít, naopak na Vás čeká přepychový odpočinek v chládku. Nemusíte se v létě vracet po práci do přehřátého domu či bytu a hlídat zda je na noc markýza zatažená. Veškerý komfort zajistí příslušná čidla.

Abyste se na svou markýzu mohli 100% spolehnout, znamená to svěřit technickou stránku věci skutečným odborníkům. Vybírejte z firem, které mají mnohaleté zkušenosti, používají jen nejkvalitnější materiály (nejen při výrobě markýz, ale i při samotné montáži). Zkušení a řádně školení odborníci navrhnou konkrétní řešení šité na míru přesně pro Vás a mnohdy pomohou vyřešit i zdánlivě nesnadné požadavky.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze