Úvod

Kde si dát prvomájový polibek? Pod pergolou!

Zastřešená pergola má ve srovnání s rozkvetlým stromem tu výhodu, že Vás dokonale ochrání před deštěm, takže nemusíte zůstat jen u jednoho polibku. Namítáte, že pergolu ještě nemáte a do svátku lásky ji postavit nestihnete? Ale ano, stihnete – pergolové stavebnice totiž složíte snadno a rychle!


Prodlužte si sezónu, prodlužte si obývák
Každý majitel zastřešené pergoly moc dobře ví, že pořízením tohoto konstrukčního prvku neježe získává útulné relaxační zázemí, ale zároveň si každoročně prodlouží sezónu. Pod zastřešenou pergolou je totiž často příjemně již od konce února až do Dušiček. Další výhoda spočívá v rozšíření obytného prostoru – vždyť pergola vlastně představuje prodlouženou ruku obývacího pokoje či jiné místnosti, na kterou navazuje. A to se vždycky hodí, zejména když přijde návštěva.

zastresena pergola

Velké oblibě se těší zastřešené pergoly Bear County, které díky použití vícesměnných polykarbonátových desek vytvářejí neobyčejný prostorový efekt. Vybrat si můžete z transparentního a mléčného provedení, rozdíl spočívá v tom, že mléčná deska propouští pouze světlo, kdežto transparentní varianta i sluneční záření. Průchodu škodlivého UV záření však brání obě.

zastreseni pergoly

Pergoly, které se Vám přizpůsobí
S pergolami, které navazují na konstrukci obydlí, je však spojena jedna nevýhoda - a to obtížnost trefit se do požadovaného rozměru. Tento problém naštěstí řeší stavebnicový systém pergol Linda, nabízející více než 80 rozměrově i tvarově odlišných prvků, což umožňuje nalézt řešení téměř pro každý prostor. Většina zákazníků si obvykle vybere některý ze 17 pergolových polotovarů, pyšnících se robustním provedením a vysoce kvalitní povrchovou úpravou dřeva.

pergola na zed

Další možností je samozřejmě pergola na míru – třeba takové pergoly ke zdi, rovnou na přilehlou terasu, jsou čím dál více oblíbené. Přední dodavatel pergol a pergolových stavebnic, Vladeko, nabízí širokou paletu tvarově stálých prvků o základních rozměrech 7x7 cm a 9x9 cm (přičemž zvolené konstrukční prvky mohou být i masivnější) umožňující překlenout i dlouhé rozpony zastřešení pergol při výborné tvarové stabilitě dřevěných profilů, což je důležité právě při použití průhledných střešních krytin, jako je Makrolon či Ondex.

uzavreny zahradni altan

Pro ještě více romantiky
Pokud je libo ještě více májové romantiky, než nabízí prodloužená ruka obývacího pokoje, vydejte se do nitra zahrady – pod samostojnou pergolu (také zde nacházejí své uplatnění pergolové stavebnice) nebo rovnou do altánku porostlého růžemi.

zahradni altan
Náš tip:
Osmiboký zahradní altán zdobený obloučky, dodávaný včetně podlahy a střešní krytiny.

Více inspirace, jak by mohlo Vaše půvabné venkovní zákoutí vypadat, načerpáte na stránkách www.vladeko.cz a co je důležité, můžete si zde také objednat. Nezávisle na tom, které z řešení zvolíte, ať už zastřešenou pergolu, nebo zahradní altán, přejeme Vám krásný máj i celou sezónu!

logo vladeko
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze