Úvod

Jaro a léto doma – bez nevítaného návštěvníka

Ano, jaro je v plném proudu a každý z nás se určitě těší na to, až přijde léto, dny prázdnin, odpočinku a výletů. Letošní zima se moc nevyznamenala a díky tomu, že byla hodně mírná, tak řada různých „škůdců“ v klidu mírně chladné dny přežila a aktivně se připravuje na další sezonu. Aktivně znamená, že se množí a začne se rozhlížet po světě, kam by se dalo vlézt, vniknout a využít přítomnost člověka.


Jistě tušíte, kam mířím. Večerní posezení v obývacím pokoji, venku je vlahý příjemný vzduch a vy si nemůžete otevřít okno, protože…. . Protože v tu ránu máte plný obývák mušek, komárů a ostatních nezvaných hostů. Co s tím?

sit proto hmyzu

GARDINIA a ALUGARD mají pro Vás řešení. Sítě proti hmyzu v různém provedení. Ale nejen to, GARDINIA a ALUGARD přichází i s řešením ochrany i proti elektrosmogu a proti pylu.

sit proti hmyzu do posuvnych dveri

Možná to, díky omezeným informacím, asi ani neřešíte, ale není síť jako síť. V nabídce ALUGARD najdete například kombinovanou síť proti pylu a hmyzu s testem kvality ECARF, nebo síť ze skelného vlákna, která vyniká svou odolností a ohleduplností k životnímu prostředí a mimo jiné se pyšní ohodnocením kvality „Blue angel“. V nabídce najdete síť, která chrání interiér, díky své konstrukci, i proti elektrosmogu. Pro prostředí, kde jsou zvýšené nároky na hygienu pak ALUGARD přináší síť z vláken z ušlechtilé oceli, kterou lze velice snadno a účinně čistit.

logo Alugard

Pro velice jemný hmyz je pak určena síť s jemným tkaním. Nebo máte domácího mazlíčka a potřebujete síť, která je odolná kočičím drápkům? I takovou síť ALUGARD nabízí.

sit s dvirky pro kocku

Velice často se setkáváme s tím, že řešíme pouze jednoduše síť proti hmyzu a už se dále nepídíme po její kvalitě, po schopnosti propouštět vzduch. Nemyslíme ani na to, jak budeme síť čistit. Jednoduše potřebuji síť proti hmyzu a jediné co řeším je to, zda bude síť umístěna v rámu, nebo jako roleta, nebo zda síť bude ve dveřích v otevíracím, nebo posunovacím rámu, nebo případně jako shrnovací plisé, nebo ovládaná elektromotorem. Skoro vůbec neřešíme, že bychom chtěli u roletového, nebo dveřního provedení ochranný zakončovací kartáček. Ani hustota sítě, její kvalita a obsah škodlivých látek, které se z ní uvolňují nás téměř vůbec nevzrušuje a velice málo z nás se po těchto detailech pídí. I schopnost sítě propouštět vzduch, chránit nás před pylem a nejdrobnějším hmyzem jde mimo naše vnímání. Je to škoda, protože pokud se rozhodneme pro to, že se budeme chránit před nezvanými hosty, tak bychom měli vnímat tuto problematiku v celých souvislostech, ne povrchně, jak se tomu velice často stává.

posuvna sit proti hmyzu do okna

Hledáme vždy to nejlevnější řešení, ale už neuvažujeme o tom, že síť je vyrobena z materiálu, který uvolňuje škodlivé látky, které jsou do interiéru proudícím vzduchem vnášeny a působí nenápadně negativně na naše zdraví. Zdraví, to je přitom vlastně to jediné, co skutečně vlastníme a na co bychom si měli dávat pozor. Nepřemýšlíme o tom, že díky nejlevnějšímu řešení nemůžeme síť dokonale čistit a ta se zanáší drobným hmyzem. Rozkládajícími se tělíčky hmyzu k nám do interiéru pak proudí mikročástice, které možná způsobí to, že se u nás, nebo u našich děti najednou objevují alergické reakce. Možná se, vedeni prodejcem, budeme zajímat o barvu sítě a její vliv na průhlednost, či viditelnost zvenčí. Ale pokud chceme řešit ochranu interiéru z tohoto pohledu, pak je potřeba zvažovat všechny argumenty a hledat to nejoptimálnější řešení. Zcela určitě to, co nabízí ALUGARD, není nejlevnější řešení, ale je to řešení, které myslí na Vás, na Vaše zdraví a zdraví Vašich blízkých. Zkuste popřemýšlet nad tím, jak budete ochranu Vašeho interiéru před hmyzem, pylem, nebo elektrosmogem řešit Vy.

otviraci sit proti hmyzu

Pokud budete potřebovat pomoc, tak se neváhejte obrátit na náš tým GARDINIA. Jsme připraveni zodpovědět Vaše otázky a schopni najít řešení Vašeho problému.

Váš tým GARDINIA
www.gardinia.cz
tel. 800 10 20 16
R.Záhoř
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze