Úvod

Jak vymalovat obývací pokoj

Nejste si jisti, jak vymalovat obývací pokoj? Nevíte, která barva se tam hodí, a která ne, a proto raději zůstanete u bílé? Nebojte se barev, poradíme Vám, jaké jsou ty pravé do obývacího pokoje.


Základní barva by měla být teplá
Při malování obývacího pokoje, je stejně jako v případě výmalby ložnice ideální pracovat se dvěma barevnými odstíny. První barva slouží základní, druhá pouze doplňková. Základní barva udává náladu v místnosti a opticky ji sjednocuje. Vhodné jsou spíše tlumené odstíny, od žluté, přes okrovou, béžovou, až po oranžovou. Zde se vyplatí respektovat zásadu, že do obytné zóny patří spíše teplé barvy. Doplňková barva slouží k oživení interiéru. Tady již můžeme sáhnout po nějaké výraznější barvě, jako je červená, anebo po studenější barvě, například po modré. Obývací pokoj nemusí být celý barvený, Pokud ponecháte dvě stěny bílé, účinky barev vyniknou právě ve společnosti bílého kontrastu. Nehledě na to, že místnost opticky zvětší a pročistí. 

              

Béžovo-hnědé trendy
Zelenkavé, růžovoučké a další pastelové barvičky jsou momentálně na ústupu. O to větší přízni se těší béžová a další odstíny hnědé. Obývací pokoj vyladěný v barvách café latté, anebo čokolády působí velmi příjemným dojmem. Navíc bez rizika, že se Vám okouká. Jestliže se rozhodnete pro tmavší hnědou, raději ji použijte na jednu, nebo na jednu a půl stěny. Interiér pak doplňte světlejším nábytkem. Pokud Vám připadá béžová nebo hnědá příliš obyčejná, neváhejte ji rozzářit odstíny růžové, oranžové a červené. Doplňky a nábytek Vám v tom ochotně pomohou.

       

Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze