Úvod

Jak vybrat kvalitní stěhovací firmu?

Stěhování s sebou přináší spoustu starostí. Pokud se nechcete nebo nemůžete stěhovat svépomocí, určitě využijete služeb specializované stěhovací firmy. Řada společností nabízí služby za přijatelné ceny a stěhování s profesionály určitě nezruinuje váš rodinný rozpočet. Ovšem stěhovací firmu je zapotřebí dobře vybírat. Jak tedy rozeznat kvalitu?


Nejlepší jsou zkušenosti přátel a známých
Ještě před výběrem stěhovací firmy byste si měli ujasnit, co vyžadujete. Někdo chce pouze pomoct s pár věcmi, zatímco jiný si objedná kompletní stěhovací služby na klíč. Pokud má stěhování proběhnout hladce, nesmíte podcenit přípravu a výběr stěhovací firmy. Asi nejjednodušší je volit podle referencí od známých a přátel. Rozhoďte sítě a poptejte se v okolí, zda někdo nezná kvalitní stěhovací firmu. Osobní zkušenosti jsou totiž k nezaplacení.

Samozřejmě se můžete rozhodovat i podle referencí na webových stránkách firem, ale na ty si někdy musíte dávat pozor, protože může jít o dobře promyšlenou reklamu. Na internetu lze najít spousta firem, které však potřebujete rozlišit na spolehlivé a ty méně spolehlivé. Jako první pokus o průzkum firem můžete rozposlat e-maily. I e-mailová komunikace může ledacos napovědět. Většinou se vyplatí soustředit na to, jak rychle a seriózně firma odpoví na Vaše dotazy.

Stehovani je po vsech strankach narocne
Říká se, lepší vyhořet než se stěhovat. Stěhovací firmu vybírejte opravdu důkladně.

Firmu si předem důkladně prověřte
Určitě si nechte předem vypočítat, kolik si firma bude účtovat za stěhování. To je totiž často jeden z důležitých faktorů při rozhodování a alespoň přibližnou sumu by měla být schopná vytvořit každá seriózní společnost. Tabulkové ceny za hodinu práce jsou často pouze orientační a běžně se objevují rozmanité příplatky za rozměrné kusy nábytku, za stěhování do patra či za zapůjčení krabic nebo papírových obalů. Příliš nízká cena také působí podezřele. Stále existuje celá řada firem, které ani nemají sjednané pojištění odpovědnosti pro případné škody vzniklé během stěhování. Na to si dejte dobrý pozor a před objednáním firmy si tento stav ověřte. Rozhodně nedejte na plané řeči, že stěhováci dané firmy ještě nic nepoškodili.

Se stehovanim tezkych bremen si profesionalove hrave poradi
Zvolte si profesionály, kteří budou s vašimi věcmi zacházet jako s vlastními.

Prověřte si webové stránky stěhovací společnosti, které by měly působit dostatečně přehledně a informativně. Když nenajdete přesné kontaktní a fakturační údaje, detailní ceník, informace k pojištění odpovědnosti či reference, měli byste pokračovat v hledání. Přitom vybrat kvalitní a profesionální společnost není zase tak složité, samozřejmě záleží na lokalitě, kde hledáte. Praha například nabízí desítky stěhovacích firem, na první pohled se tedy zdá že výběr bude snadný, ale opak je pravdou. Vzhledem k vysokému počtu firem na zdejším trhu se stále častěji objevují ne zcela profesionální firmy. V menších městech se hledá o to lépe, protože lokální trhy se stěhovacími firmami jsou poměrně malé a osobní doporučení tu často hrají významnou roli.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze